طراحی روشی مخصوص جهت اعتبار سنجی دقیق به بررسی عوارض پنهان و آشکار مصرف کراک و کوکائین از منظر بیولوژیکی و روانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری با محوریت پژوھشھای نیاز محور
  • کد COI اختصاصی: ICMRS01_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه شه دوست فرد

دانشجوی دکتری رشته شیمی تجزیه دانشگاه ایلام،

محمود روشنی

دانشیار گروه شیمی دانشگاه ایلام،

چکیده

ماده مخدر نامی عمومی برای انواع مختلفی از داروها، ترکیبات طبیعی و شیمیایی است که اغلب به دلیل احتمال ایجاد وابستگی به مصرف جزء مواد اعتیادآور طبقه بندی شده و معمولاً خرید و فروش آنها ممنوع است . انواع مختلفی از مواد مخدر و اعتیاد آور وجود دارند و به همین دلیل، فرد معتاد در طول زمان، برای ارضا و احیای حس نشئگی، معمولا از ماده مخدر به مخدری قویتر نیازمند می شود . خاص ترین افرادی که در این بین گرفتار آسیب های جدی اعتیاد می شوند قشر آسیب پذیر دانشجو می باشند. زندگی دانشجویی، جدایی از خانواده، مهاجرت از شهرهای کوچک و بزرگ جهت ادامه تحصیل و دیگر عوامل منجر به تنهایی، انزوا و نا امیدی فرد می شود. بنابراین فرد دانشجو برای انطباق با زندگی جدید و مشکلات خاص آن، ممکن است به هر طریقی به استفاده از شیوه های به ظاهر تفننی مانند مصرف مواد سوق پیدا کند. کراک کوکائین نوعی ماده مخدر بسیار قوی با منشاء کوکائین است که طول مدت تاثیر گذاری آن نسبتا پایین است. تشخیص و اندازه گیری این مواد بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله به طور ویژه ماده مخدر کوکائین و کراک اثرات، عوارض و روش های تشخیص و اندازه گیری آن بحث می شود. در این پژوهش یک کیت تشخیصی جدید، ساده، بسیار حساس و گزینش پذیر برای اندازه گیری کوکائین و کراک ارائه می گردد که علاوه بر اینکه معایب روش های قبل را می پوشاند، مزایای زیادی نیز دارد. آپتاحسگر طراحی شده با تلفیق علم الکتروشیمی و فناوری نانو طراحی شده است و می تواند به طور ویژه ای برای سازمان هایی از جمله ستاد مبارزه با مواد مخدر، نیروی انتظامی، پزشکی قانونی، مراکز بهداشتی درمانی و کلنیکهای ترک اعتیاد مفید باشد.

کلیدواژه ها

کوکائین، کراک، آپتاحسگر، فناوری نانو، الکتروشیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.