پارامترهای تاثیرگذار بر بهبود فضایی پیاده روها برای افزایش سطح تعاملات اجتماعی (مطالعه موردی شهر اردبیل)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری با محوریت پژوھشھای نیاز محور
  • کد COI اختصاصی: ICMRS01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف درویشی

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور تهران ایران

چکیده

با شروع انقلاب صنعتی، اختراع اتومبیل و گسترش شهرها، به تدریج اولویت دادن به نقش عابر پیاده محور در شهرها و فضاهای شهری کمرنگ شده و از کیفیت فضایی عرصه های عمومی شهر، فضاهای بازشهری و پیاده راه ها کاسته شده است، عرصه هایی که خود به عنوان بستر و خاستگاه، نقش محوری در ارتقای سطح تماس ها، ارتباطات و تعاملات اجتماعی بین شهروندان ایفا می کنند. در این راستا عدم توجه به مقیاس انسان و نادیده گرفته شدن نیازهای عابرین پیاده از معضلات پیش رو می باشد. به طوری که کمبود و نبود کیفیت در پیاده راه ها منجر به تضعیف حضور و تعاملات اجتماعی شهروندان شده است. بنابراین ضرورت شناخت مولفه های تاثیرگذار بر کیفیت این فضاها به منظور پاسخگویی به نیازهای شهروندان در راستای ارتقای حضور سطح تعاملات اجتماعی ایشان، بیش از پیش مهم جلوه می نماید. شهر اردبیل نیز از این قاعده مستثنی نبوده و غلبه فضاهای سواره بر مسیرهای پیاده، عرصه را بر حضور شهروندان در فضاهای شهری تنگ نموده است. نتایج پژوهش بیانگر آنست که فضای فیزیکی پیاده رو شرایط را برای تعامل بهتر اجتماعی رای شهروندان به طور مطلوب فرآهم نکرده است. روش تحقیق توصیفی تحلیلی و میدانی بوده و برای جمع آوری دادها از روش کتابخانه ایی و ابزار پرسشنامه م مصاحبه بهره گرفته شده است و تحلیل داده ها نیز از روش استدلالی و استنباطی با استفاده از تحلیل نرم افزار Excel استفاده شده است.

کلیدواژه ها

پیاده راه ها، کیفیت فضایی، تعاملات اجتماعی، شهروندان، شهر اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.