بررسی عناصر زیبا شناختی معماری مسکونی و تاثیر آن بر پایداری محیط ( نمونه موردی شهر دزفول )
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
- کد COI اختصاصی: ARCHCONF03_291
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 723
نویسندگان
دکترای تخصصی معماری
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری
چکیده
دنیای امروز دنیای بی ثباتی ارزش هاست هیچ معیار ثابتی برای اینکه بگوییم این اثر خوب است یا بد وجود ندارد نسبیت در ارزشها ، کثرت گرایی در معیارهای ارزشی و شکاکیت در مباحث هستی شناسی و انسان شناسی را بدنبال آورده است. اینها در حالی است که پیامبران ، حکما و مصلحین جهان همه یک اصل کلی را بیان کرده اند و آن اینکه یک حقیقت جامع جهانشمول و مدبر بر هستی حاکم است و بایدها و نبایدها، زشتی ها و زیبایی ها و همه مبانی و معیارهای مبتنی بر ذات و فطرت انسان است. گمان می رود آنچه راه حل جامعه طوفان زده کنونی ما باشد، تکیه بر ارزشهای ثابت و پیروی از هنر آرمانگرا است تا هم هنرمند به کمال برسد و هم مخاطب رشد کند. انسانی که قدرت انتخاب ندارد مثل کف و خاشاکی روی آب با هر جریانی در سطح، به این سو و آن سو کشیده می شود. چنین شخصی چون جهت گیری اساسی و معنایی در کارش ندارد؛ از جوشش پنداشتهای اصیل از درون خود محروم است و تبدیل به یک مقلد می شود. نداشتن قدرت انتخاب عموماً ریشه در ناتوانی در دستیابی به یک هویت مستقل دارد. خانه های مسکونی گسترده ترین عناصر و تأثیرگذارترین عوامل زیبایی منظر در یک شهر می باشد. تحقیق حاضر با استفاده از مطالعات نظری، بررسی و تحلیلی تحقیقات انجام شده در این زمینه، عوامل اصلی معیارهای زیبایی شناسی بر شکل گیری خانه های مسکونی را در دو بعد کالبدی و نمادین بررسی و دسته بندی نموده است. نتایج حاصل از این تحقیق بیانگر آن است که توجه به این اصول در طراحی و برنامه ریزی می تواند باعث ارتقا کیفی فضاهای شهری و مطلوبیت خانه های مسکونی گردد.کلیدواژه ها
فضای شهر ، خانه های مسکونی ، کالبد ، زیباییمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.