نقش رنگ در زیباسازی شهری و تأثیر آن بر معماری پایدار شهری ( نمونه موردی : اکباتان )

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF03_288
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 788
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آلاله عشقی صنعتی

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، مدرس دانشگاه

چکیده

یکی از مسائل مهم در حیطه ی شهرسازی، بحث هویت شهریست، کم توجهی به ابعاد و عوامل هویت بخش در برخی شهرها موجب ایجاد محیط هایی تهی از هویت می گردد. محیط هایی که شهروندان را دچار دلزدگی کرده و احساس تعلق مکانی آنها را به تاراج می برد که ملموس ترین پیامد آن عدم رضایت از محیط شهری و در نتیجه کاهش مشارکت های اجتماعی است. لذاشناخت مؤلفه های هویت بخش و بررسی شهرها به لحاظ برخورداری از این عوامل و مولفه ها می تواند به حل بسیاری از مشکلات ناشی از بی هویتی این گونه شهرها کمک نماید. یکی از عوامل و عناصر تاثیر گذار بر این مهم و همچنین زیبایی شهر و کیفیت بصری فضاهای شهری که به ندرت به صورتی آشکار به آن توجه می شود، رنگ ها هستند. چگونگی رابطه بصری مابین انسان و محیط از جمله شرایطی است که در کنار سایر عوامل در ارزیابی کیفیت محیط حائز اهمیت است. به عبارت دیگر مناسب سازی محیطی از طریق فراهم ساختن مجموع شرایط آسایش فیزیکی و روانی حاصل می شود . گزینه های مناسب سازی بستر فیزیکی مورد توجه در این مقاله به عوامل بصری محیطی اختصاص می یابد. که این دو گزینه عبارتند از فرم و رنگ که هر کدام لازم و ملزوم یکدیگرند. در این مقاله سعی شده است با تاکید بر خصوصیات رنگ و کاربردی بودن آن در دیدگاه بصری شهری، رنگ های متضاد، رنگ های یکسان و تاثیرات آنها را با ارائه چند مثال کاربردی به نمایش گذارد و اغتشاش بصری نما را در آلودگی دیداری و آلودگی رنگ بررسی کند و نهایتاً به پاره ای معیارهای اساسی دررنگ آمیزی محیط شهری دست یابد . گزینه دیگر بررسی نحوه ایجاد توازن بصری ما بین پوسته شهری و فرد نظاره گر می باشد. مولفه های مذبور در فرایند این پروژه مطالعاتی با ارزیابی نظری و تحلیل میدانی انجام می گیرد.

کلیدواژه ها

رنگ، زیباسازی، معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.