طراحی مرکز تجاری تفریحی شهر کرد با رویکرد تأثیرپذیری فرم ساختمان از اقلیم و استفاده بهینه از انرژی طبیعی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF03_276
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 955
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مازیار مسلمی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی

موسی بابایی

موسی بابایی دانشجوی ارشد معماری

حلیمه یونسی

فرهاد حضرتی

چکیده

در کشور ما مناطق اقلیمی متفاوت و شرایط آب و هوایی در فصول سال متفاوت می باشد ، تأثیر مستقیم عوامل اقلیمی در شکل گیری موجودات واقعیتی شناخته شده است. در تاریخ طبیعی قانونی وجود دارد که می گوید فقط انواع و گونه هایی می توانند به حیاط خود ادامه دهند. چرا که شرایط آب و هوایی به موازات سایر عوامل محیطی از مهمترین عوامل موثر در شکل گیری و تکوین شهرها و تداوم حیات شهری به شمار می آیلد . شهر کرد یکی از شهرهای مرکزی ایران و مرکز شهرستان شهر کرد و استان چهارمحال و بختیاری است. و این شهر مرتفع ترین مرکز استان در ایران است و به همین دلیل به بام ایران شهرت دارد. در حوزه اقلیمی سرد و کوهستانی، بناها دارای نقشه و بافت متراکم می باشند. شکل بنا باید به گونه ای باشد که سطح تماس آن را با سرمای خارج کمتر نماید تا حرارت کمتری از درون به بیرون انتقال یابد. لذا از احجامی نظیر مکعب یا مکعب مستطیل استفاده می نمایند. نمای ساختمان بهتر است از مصالحی استفاده شود در مقابل سرما مقاوم بوده و انرژی ساختمان را حفظ نماید . همچنین در شهر کرد با توجه به کوهستانی بودن و سردی در بیشتر ایام سال می باسیت از ساخت اتاق های با فضای بزرگ جلوگیری نمود. بام های شیب دار در صورت مناسب بودن پوشش آن به مراتب از بام های مسطح بهترند چرا که آب باران را به سهولت از روی بام دور می کنند. این پژوهش به صورت میدانی ، کتابخانه ای و نظر خواهی از افراد ذیصلاح و اکتشافی انجام گرفته است. از آنجا که در طراحی هر فضای شهری، محیط طراحی از عوامل بسیار مؤثر و تأثیر گذار در طراحی است.

کلیدواژه ها

تاثیر پذیری فرم ساختمان از اقلیم ، شهر کرد ، استفاده بهینه از انرژی طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.