بهبود عملکرد لرزه ای دیوار برشی فولادی نیمه نگهداری شده در لبه ها با استفاده از ورق های CFRP

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF03_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید دوگانی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته معماری، دانشگاه آزاد اسلامی

حمید بنی اسد

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته معماری، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

در چهار دهه اخیر استفاده از سیستم دیوار برشی فولادی در سازهه ای جدید و مقاومسازی ساختمان های موجود برای مقاومت در برابر نیروهای جانبی رو به افزایش است . از مزایای اصلی این سیستمها، به شکل پذیری بالا و مقاومت زیاد آنها در مقابل نیروهای جانبی می توان اشاره کرد. در سال 1333 در دانشگاه تربیت مدرس تهران نوع خاصی از دیوار برشی فولادی نگهداری نشده، توسط دکتر محرمی معرفی گردید، که می توان آن را «دیوار برشی فولادی نیمه نگهداری شده در لبه ها» نامید. وجه تمایز اصلی این سیستم با سایر دیوارهای برشی سخت نشده، نحوه اجرا و بکارگیری آن در ساختمان می باشد. صفحه ی فولادی کل سطح بین المان های اصلی ساختمان ( تیر و ستون ) را نمی پوشاند، بلکه به صورت مجزا با المان های مرزی (ستون) جداگانه ساخته می شود. در این تحقیق سعی شده است با تقویت دیوار با استفاده از ورق های CFRP عملکرد لرزه ای سیستم مذکور را بهبود دهیم. لذا ابتدا با استفاده از یم نمونه ی آزمایشگاهی منتخب از دیوار برشی فولادی و ورق تقویت شده با FRP به نحوه مدل سازی و اعتبار سنجی نتایج در نرم افزار ANSYS پرداخته شده است. در ادامه با مدلسازی سیستم دیوار برشی فولادی نیمه نگهداری شده در لبه ها در دو حالت تقویت شده و تقویت نشده به بررسی تاثیر تقویت با استفاده از ورقهای CFRP پرداخته شده و در هر مورد منحنی های رفتاری مربوطه ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی نیمه نگهداری شده در لبه ها ،تقویت با CFRP ، تحلیل استاتیکی غیرخطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.