بررسی تأثیر عوامل طراحی شهری بر الگوهای رفتاری در فضای شهری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF03_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی ایلام

بنت الهدی نامداری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی ایلام

وهاب نامداری

دانشجوی ارشد معماری و کارشناس املاک راه و شهرسازی

چکیده

امروزه طراحی شهری مبتنی بر رویکردی انسانی است و همانا سازماندهی به فضاهای ساخته شده در فضای شهری، مبتنی بر خواست های انسانی است، چرا که فضاهای شهری با فعالیت ها و الگوهای رفتاری استفاده کنندگان خود معنی و مفهوم می یابند. علی رغم آنکه الگوهای رفتاری اساساً پیرو فرهنگ استفاده کنندگان می باشد اما نقش عوامل محیطی را برنحوه استفاده صحیح از فضاهای شهری را نمی توان نادیده گرفت این نکته از نظر طراحی شهری اهمیت فراوانی دارد، چرا که با استفاده از طراحی می توان فعالیت ها را تحت تاثیر قرار داده، و با طراحی مناسب و استفاده از ابزارهای طراحی می توان فضاهای شهری را بگونه ای شکل داد که ضمن ایجاد زمینه بروز الگوهای رفتاری مناسب، مانع از انجام رفتارهای نامطلوب از سوی شهروندان گردید. در این مقاله که بر مبنای مطالعات کتابخانه ای و مطالعه موردی سایت های مرتبط انجام شده است سعی بر آن است که ابتدا با بررسی مفهوم محیط شهری، الگوهای رفتاری، طراحی شهری و فضاهای شهری را شرح دهیم و سپس به بررسی تاثیر عوامل طراحی شهری بر الگوهای رفتاری در فضای شهری بپردازیم. همچنین به دنبال ارائه راهکارهایی می باشیم که طراحی شهری بتواند با استفاده از آنها ضمن اثرگذاری بر الگوهای رفتاری شهروندان موجب ارتقا کیفیت محیطی فضاهای شهری گردد.

کلیدواژه ها

طراحی شهری، مفهوم محیط شهری، فضای شهری، الگوی رفتاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.