ارزیابی ساماندهی مجموعه بهارستان با تأکید بر طرح توسعه مجلس شورای اسلامی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF03_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 905
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهلا لشکری

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه علامه طباطبائی

سمیه رضایی

کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

مرکز تهران همانند بسیاری از مراکز تاریخی کشورمان به لحاظ کالبدی و کارکردی رو به زوال رفته است. در ربع قرن گذشته برای تجدید ساختار مراکز تاریخی گرایش هایی با عناوین مرمت شهری، تجدید ساختار و باز زنده سازی شکل گرفته است. ارائه طرح تملک و تخریب اماکن فرسوده و احداث بناهای جدید شهری و بهبود کیفیت زندگی مردم، اهمیت طرح های نوسازی و بهسازی را به عنوان یکی از راهکارهای توسعه درونی شهرها بیش از پیش بیان می نماید. اما در مقابل آسیب های آشکار و پنهان اجتماعی و شکست اقتصادی این طرح ها از یک سو و کندی و تاخیر در اجرای آنها و درنتیجه عدم تحقق اهداف در افق زمانی پیش بینی شده از سوی دیگر، ضرورت بررسی و ارزیابی طرح های نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده شهری را اجتناب ناپذیر می سازد. در راستای تحلیل مسائل فوق و برای دستیابی به هدف تحقیق، ارزیابی میزان موفقیت طرح های نوسازی و بهسازی مجموعه بهارستان تهران به ویژه طرح توسعه مجلس شورای اسلامی مورد پژوهشی بحث حاضر را تشکیل می دهد. در این تحقیق که از نوع کاربردی است از روش ارزیابی با تأکید بر تحلیل محتوا استفاده گردیده که مهمترین اطلاعات گردآوری شده از طریق مطالعه اسناد و سنجش از طریق مصاحبه بوده است. نتایج حاصل از تحقیق بیانگر این واقعیت است که به دلیلی از قبیل طولانی شدن مدت اجرا، مشخص نبودن متولی طرح های اجرایی، تخریب ساختمان های قدیمی و تاریخی بدون توجه به خاطره شهری محدوده، اجرای طرح تاکنون در جلب رضایت مردم ناموفق و در حال حاضر نیز بدون مشارکت مرد م در حال اجراست.

کلیدواژه ها

مرکز تاریخی تهران، ارزیابی طرح های نوسازی و بهسازی، میدان بهارستان، طرح توسعه مجلس شورای اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.