تاثیر کالبد و فرهنگ شهری گتوند بر طراحی مجتمع سینمایی در جهت توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF03_161
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کرم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر، ایران

صادق صادقی

استادیار، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

چکیده

توسعه پایدار شهری مفهومی نسبتاً جدید و مدرن در پیشرفت شهرهای امروزی است که توجه بسیاری در دهه های اخیر به آن می شود. پایه های این توسعه بر اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و از همه مهم تر اکولوژی یا محیط زیست بناشده اند. این توسعه دارای دو رویکرد انسان گرا و طبیعت گراست. که در این پژوهش به رویکرد طبیعت گرا به دلیل توجه عناصر اقلیمی - کالبدی شهری گتوند در کنار رویکرد انسان گرای آن یعنی توجه به فرهنگ شهری مذکور پرداخته می شود. فضاهای جمعی ازجمله فرهنگسراها، مجتمع های سینمایی و ... که به نوعی فضاهای عمومی مدرنی می باشند باید به مانند بناهای گذشته به فرهنگ و کالبد شهری توجه داشته و از بطن همان جامعه به پا خیزند. اما متأسفانه امروزه شاهد افزایش روزافزون بناهای بی توجه به کالبد و بوم بستر خویش هستیم. هدف از این پژوهش که به روش کتابخانه ایی و میدانی به گردآوری مطالب پرداخته، این است که کالبد شهری گتوند را در کنار فرهنگ آن برای رسیدن به توسعه ایی پایدار در این شهر برای بناهای فرهنگی – سینمایی آشکار سازد. و پرسشی که در این حین باید به آن دست یافت : آیا می توان با شناخت عمیق شهری به توسعه ای پایا دست یافت؟. در آخرین سخن از این پژوهش، نتیجه ایی قابل اهمیت به دست آمد که بیان می دارد برای ارزشمند دانستن فرهنگ شهری و رسیدن به توسعه ایی پایدار باید توجه شایانی به اقلیم، بوم و کالبد شهری خویش داشت و در حقیقت با کنار هم قرار گرفتن کمی زیرشاخه های این توسعه به نتیجه مطلوب خواهیم رسید.

کلیدواژه ها

مجتمع سینمایی، توسعه پایدار، کالبد، فرهنگ شهری، گتوند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.