تعریف فضاها و کاربری ها برای ایجاد ارتباط بیشتر در جهت پویایی و تعامل در مجموعه ی موزه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF03_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 714
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد فرامرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

چکیده

با توجه به زندگی ماشینی و جدید و ظهور مدرن و عدم استفاده از وسایل و لوازم سنتی و همچنین پوشش و لباس های جدید و فراموش کردن سنت های قدیمی و تخریب وسایل قدیمی مورد استفاده مردم منطقه، ضرورت ایجاد موزه احساس می شود. هدف موزه ها تحقق در آثار و شواهد به جای مانده انسان و محیط زیست است و گردآوری آثار، حفظ و بهره وری معنوی و ایجاد ارتباط بین این آثار و بویژه به نمایش گذاشتن آنها به منظور بررسی و بهره معنوی از مهمترین اهداف موزه است. همچنین هدف کلی تشکیل و ساخت موزه ها شناخت دست ساخت های یک ملت با ملت دیگر یا با تمدن دیگر است، پژوهش و تحقیق در شناسایی اشیاء برای تعیین قدمت، ویژگی و مناسبت های تاریخی آنها و شناخت شیوه های هنری هر قوم با قومی دیگر و مقایسه آنها با یکدیگر از اهداف ساخت موزه است. با ورود به عصر تغییرات سریع و فرو ریختن نظام های ارزشی و سنتی کهن، و تغییرات ناگهانی شیوه ی تولید و تحصیل مبانی انرژی، ثبت فرآیند تغییرات را از طریق آثار آن ها برای فراهم آوردن، امکان مهار کردن و هدایت آن ها در حال آینده ضرورت بخشید. اکنون، دیگر انسان نمی تواند به حافظه ی خود اکتفا کند. او به مخزن های حافظه ی ثبت چگونگی تغییرات در خارج از وجود خویش، نیازمند است. هر چه بر سرعت افزوده شود، وجود مخازن حافظه ی بیشتر و متنوع تری ضرورت می یابد. تطبیق آگاهی های ثبت شده با آخرین دستاوردهای روز، به نیروی تحرک انسان می افزاید و برنامه ریزی او را برای مهار کردن و هدایت تغییرات فراهم می آورد. موزه از نخستین ابزارهایی است که انسان برای ثبت تغییرات فرهنگی ابداع کرد. این ابزار مهم، با نیروی کاستی ناپذیر در این زمینه مؤثر بوده و هست.

کلیدواژه ها

موزه، پویایی، سنت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.