امنیت در فضاهای شهری با رویکرد CPTED
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
- کد COI اختصاصی: ARCHCONF03_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 957
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
چکیده
امن سازی فضاهای شهری به عنوان یکی از ضرورت های اساسی شهرسازی مطرح است. به همین دلیل بسیاری از تلاش ها در عرصه شهرسازی به دنبال کاهش وقوع جرم از طریق طراحی محیطی مناسب ( CPTED ) = می باشند. ضرورت این امر را نیز می توان در این نکته دانست که امروز کمتر به پتانسیل های بالقوه مناطق شهری در کاهش یا جلوگیری از جرایم توجه می شود. این امر دلیلی براین نکته است که باید طراح شهری یا معمار در فرایند طراحی و مکان یابی چه در مقیاس شهری و یا در حد نقشه ساختمان، به این نکته التفات کند که از گونه ای طراحی فضا که امکان نظارت عمومی را کم می کند و یا نحوه دسترسی به مناطق جرم خیز را افزایش می دهد، جلوگیری به عمل آید. بدین منظور تحقیقی در استان اردبیل انجام گرفت و در قدم اول از روش های تاریخی - تفسیری و در قدم بعدی از روش های توصیفی - تحلیلی جهت طراحی استفاده شد. جلوگیری از جرایم از طریق طراحی محیط را می توان طراحی مناسبی در کاهش جرایم شهری دانست که در بهبود کیفیت زندگی و افزایش رضایت مندی شهروندی تأثیر بسزایی دارد. براین اساس است که هر گونه اقدام ملاحظاتی در ساختار کالبدی شهر، باید با توجه به استراتژی های این رویکرد صورت گیرد. نتایج نشان داد، رعایت استانداردهای طراحی CPTED در محیط مسکونی باعث کاهش جرم خیزی و وقوع جرم در محله می گردد، ولی این مورد برای ارتقاء سطح احساس امنیت ساکنین کافی نمی باشد و به نظر می رسد میزان اجتماع پذیر بودن فضا و میزان حس تعلق ساکنین به آن سایر عوامل محیطی و روانی هستند که تأثیر زیادی بر احساس امنیت دارند.کلیدواژه ها
فضاهای شهری، امنیت، رویکرد CPTED ، شهرسازیمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.