شکل و طراحی معابر در روستای دوغشک
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
- کد COI اختصاصی: ARCHCONF03_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1296
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا دانشگاه پیام نور کاشمر
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری
چکیده
بافت کالبدی روستاها علاوه بر دخالت مستقیم افراد جامعه از عوامل محیطی نیز تأثیر می پذیرند. شدت تأثیرگذاری این عوامل گاه بواسطه توانایی های انسانی کاهش می یابد ولی همواره تأثیرات خود را بر کشل بندی کالبد و سازمان فضایی روستا حفظ می کند. بنابراین خصوصیات کالبدی روستاها تحت تأثیر دو گروه کلی مرتبط با محیط طبیعی و انسان شکل می گیرد. شبکه معابر درون بافتروستاها به دلیل برقراری ارتباط بین انواع فضاهای فعالیت و کاربری های مختلف از زمین، اهمیت زیادی در روستاها دارند. توسعه معابر و راه های روستایی نقش مهمی در توسعه و پیشرفت روستاها دارد. طراحی راهها در روستا، به اندازه امروز، شناخته نبود طراحی راهها که در واقع نقشی جز تقسیم سطح شهر به قطعات اصلی و تفکیک بعدی آنها به کوچکترین واحدهای بهره برداری و خرید و فروش نداشت منحصراً یا عمداً به محاسبه ظرفیتهای حمل و نقل متکی بود اما تجدیدنظر ناشی از سه دهه اخیر در روشهای شهرسازی و روی آوردن به جنبه های کیفی زندگی در شهرها و احترام به انسان در مقابل احتران به ماشین، مطالعه و طراحی با هم راه و کاربری را در بالاترین جایگاه قرار داده است. این مقاله با استفاده از روش کتابخانه ای، مطالعات میدانی به بررسی شکل و طراحی معابر روستای دوغشک پرداخته شده است.کلیدواژه ها
شبکه معابر روستایی، شکل معابر، درجه بندی معابرمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.