بررسی اثر تغییر اقلیم بر بیابان زایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی کشاورزی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASCD03_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 997
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هوشمند عطایی

دانشیار دانشگاه پیام نور،تهران

زهرا بحرینی

دانشجوی کارشناسی ارشد آب و هواشناسی کاربردی،پیام نور اصفهان(

چکیده

گرمایش جهانی و تغییر آب و هوا یکی از مشکلات عمده زیستی است که در دو دهه اخیر توجه بسیاری از محافل علمی و سیاسی جهان را به خود جلب کرده است. این پدیده درمقیاس زمانی و مکانی وسیعی رخ می دهد و تحت تاثیر عوامل متعددی همچون علل زمینی، کیهانی و انسانی شکل میگیرد. نوسانات آب و هوایی که باعث خشکسالی و بیابان زایی می شود، بیشتر به کاهش میزان بارندگی، رطوبت، افزایش دما به ویژه در تابستان، افزایش میزان خشکی، تبخیر و تعرق، وزش بادهای گرم و سوزان و کاهش پوشش گیاهی ارتباط می یابند. در طول 100 سال گذشته ,کره زمین به طور غیر طبیعی گرمتر شده که این موضوع دانشمندان را نگران کرده است.آب و هوا به عنوان دو عامل اصلی اقلیمی که دارای تغییرات و نوسانات نسبتاً زیادی هستند در شکل گیری مناطق خشک و بیابانی نقش بسزائی را ایفاء می کند. پایش پدیده بیابان زایی در سراسر کره زمین به علت کمبود و یا عدم وجود داده های ثبت شده جوی با مشکل جدی مواجه است. نتایج مطالعات نشان می دهد که ارتباط بین تغییرات آب و هوایی و بیابان زایی یک رابطه دو طرفه است و هر یک از آنها بر دیگری تاثیر گذار بوده است.در این مقاله سعی شده است به آسیب های مستقیم و متاثر از عامل افزایش دما و پیامدهای گرمایش زمین و نقش آن در بیابان زایی و در نهایت راهکار های مقابله با آن بیان شود.

کلیدواژه ها

تغییرات اقلیم , بیابان زایی , خشکسالی , گازهای گلخانه ای , IPCC

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.