بررسی تاثیر زئولیت های اصلاح شده با سورفکتانت در اندازه گیری پتانسیومتری آنیون سولفات برای تصفیه آب

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین همایش ملی آب و فاضلاب با رویکرد بهره برداری
  • کد COI اختصاصی: NCWW02_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا نظام زاده

استادیار گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا

آتنا اسماعلیلیان

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شیمی تجزیه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا

چکیده

رها سازی فلزات سنگین و عوامل بیماری زا در آب، نابود کننده حیات می باشد و باعث زیان های اکولو ژیکی در محیط خواهد شد . از منابع آلوده کننده وجود آنیون های مضر نظیر آمونیاک ، نیترات ، کرومات و سولفات می باشد که اثرات مخربی بر روی آب داشته و مشکلات بسیاری در مورد تاسیسات تصفیه آب بوجود می آورد . لذا بایستی مقدار آن در آب و پساب کاهش یابد و در صورت امکان حذف گردد . روشهای فعلی برای برطرف کردن گونه های مضر به دلائل متعددی کارایی لازم را ندارند . در این تحقیق در آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی تجزیه، زئولیت های طبیعی جهت اندازه گیری آنیون سولفات مورد بررسی قرار گرفتند . به دلیل اینکه زئولیت ها مواد فراوان و ارزان قیمتی هستند و دارای ظرفیت جذب بالایی نسبت به کاتیون ها وآنیون ها می باشند، لذا به نظر می رسد که کاربرد این مواد با ارزش در تصفیه فاضلاب ها و رفع مشکلات موجود موثر باشد . در این پژوهش زئولیت طبیعی با سورفکتانت کاتیونی نظیر HDTMA اصلاح شد و برای اندازه گیری جذب آلوده کننده های آنیونی آب بکار گرفته شد . پارامتر های موثر نظیر دما ، pH بر اندازه گیری سولفات مورد بررسی قرار گرفت . نتایج آزمایشات نشان داد که جذب سورفکتانت توسط زئولیت و تولید زئولیت اصلاح شده با سورفکتانت (SMZ) سبب تغیرات وسیعی در خواص زئولیت شد . کاهش در دما، باعث اقزایش در جذب آنیون سولفات بر سطح زئولیت های اصلاح شده با سورفکتانت گردید . در بررسی تاثیر pH محلول بر روی غلظت سولفات نشان داده شد که با افزایش قلیا ئیت محلول غلظت سولفات کاهش می یابد و در محدوده pH از 4 تا 10 تغییرات پتانسیل تدریجی است .در این محدوده برای جذب سولفات مناسب می باشد .

کلیدواژه ها

زئولیت اصلاح شده ، سورفکتانت ، آنیون سولفات ، تصفیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.