رابطه ی تغییرات اقلیم با جنگل های واقع در عرض های جغرافیایی مختلف

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی انجمن‌های علمی دانشجویی رشته‌های کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CULTURAL04_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلیرضا نوربخش

نویسنده مسئول: دانشجوی کارشناسی جنگلداری، عضو انجمن علمی گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

محمد عسگری

دانشجوی کارشناسی جنگلداری، عضو انجمن علمی گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

بعد از اکوسیستم های آبی (اقیانوس ها) جنگل ها مهمترین و با ارزش ترین اکوسیستم های طبیعی دنیا محسوب میشوند. مطالعات متعدد دیرینه شناسی و جغرافیای گیاهی نشان دهنده ی این موضوع است که سطح جنگل های دنیا درابتدا در حدود 8 میلیارد هکتار بوده است که بیش از 5 % سطح خشکی های زمین را می پوشانده است.درباره ی اهمیتجنگل ها از نظر حفظ آب و خاک، زیستگاه حیات وحش، ایجاد منظره و استفاده از چوب و فرآورده های غیرچوبی بسیاربحث شده است. اما امروزه موضوعاتی نظیر تنوع ژنتیکی، هیدرولوژی، ترسیب کربن و تغییرات اقلیم در جنگل مورد بررسیدقیق تری قرار می گیرند. اهمیت تغییر اقلیم بسته به مناطق زیستی و جغرافیایی مختلف، در عرض های جغرافیاییمتفاوت است و تاثیرات نهایی تغییر اقلیم بر بوم سازگان ها با توجه به نرخ افزایش دما و متعاقبا به نرخ مثبت یا منفیتغییر بارندگی، متفاوت خواهد بود.با توجه به اهمیتی که تغییر اقلیم بر ساختار محیط کره زمین و ساکنین آن داشته وخواهد داشت، تلاش در جهت شناخت هرچه بیشتر چگونگی رخدادهای تغییر اقلیم امری مسلم است. این ضرورت به ویژهدر زمان فعلی که بحث گرم شدن جهانی به یک مسئله جدی تبدیل گردیده است، آشکار می گردد. در این مقاله سعی برآن شده است که رابطه ی تغییرات اقلیم با جنگل های واقع در عرض های جغرافیایی مختلف مورد بررسی واقع گردد. باتوجه به بررسی های انجام شده می توان گفت که در جنگل هایی که در عرض های جغرافیایی بالا قرار دارند، به دلیلتفاوت دمایی در طول شب و روز و در طی سال، و با توجه به دو فاکتور دما و بارش، این نواحی نسبت به جنگل هایی کهدر عرض های جغرافیایی پایینی قرار دارند، بیشتر در معرض تغییر اقلیم هستند. اما در جنگل هایی که در عرض هایجغرافیایی پایین قرار دارند، در نواحی استوا، به دلیل تغییرات اندک دو فاکتور مذکور در طی سال، این نواحی در معرضتغییرات اقلیم نمی باشند زیرا همواره تولید در طی سال جریان دارد و به دلیل متکامل و پایدار بودن این نواحی هموارهدر حالت اوج قرار دارند.

کلیدواژه ها

بوم سازگان جنگلی، عرض های جغرافیایی، تغییر اقلیم، اهمیت جنگل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.