استخراج جوامع در شبکه های اجتماعی براساس خوشه بندی سلسله مراتبی QCM ودرنظرگرفتن میزان افت چگالی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی فن آوری، ارتباطات و دانشICTCK۲۰۱۵
- کد COI اختصاصی: ICTCK02_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 731
نویسندگان
گروه مهندسی کامپیوتر، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
گروه مهندسی کامپیوتر، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
گروه مهندسی کامپیوتر، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکیده
خوشه بندی یا استخراج جوامع در شبکه های اجتماعی یک مسأله مهم و کاربردی در حوزه داده کاوی است. یکی ازرویکردهای مطرح برای این منظور استفاده از الگوریتم های خوشه بندی سلسله مراتبی است. این الگوریتم ها مجموعه ایاز خوشه های تودرتو در یک ساختار سلسله مراتبی تولید و در قالب یک خروجی به صورت دندوگرام ارائه می کنند. اماانتخاب خوشه های نهایی از دندوگرام مستلزم تصمیم گیری بهینه یا نزدیک به بهینه در مورد برش یال های دندوگراماست که این موضوع مسأله ای مشکل محسوب می شود.در این مقاله راهکار جدیدی برای استخراج جوامع در شبکه های اجتماعی معرفی می شود. در راهکار پیشنهادی ابتدا بااستفاده از الگوریتم QCM دندوگرامی تولید می شود که هر گره آن یک زیرگراف از گراف اصلی است. در مرحله بعد برمبنای مقایسه چگالی هر گره با میانگین چگالی فرزندان آن در مورد برش یالهای خارجشده از آن تصمیم گیریمیشود. برای محاسبه چگالی، رابطه پارامتریک جدیدی ارائه شده است تا زیرگراف هایی به عنوان خوشه های نهاییتولید شوند که هم شباهت داخلی گره های آنها زیاد باشد و هم این که تعداد این خوشه ها بیش از حد زیاد نشود.راهکار پیشنهادی هم بر روی گراف های تولیدشده به صورت تصادفی و هم برروی مجموعه داده های واقعی مورد ارزیابیقرار گرفته و با برخی الگوریتم های مطرح در این حوزه مقایسه شده است که نشان دهنده برتری راهکار پیشنهادی ازنظر دقت خوشه بندی است.کلیدواژه ها
استخراج جامعه، شبکه های اجتماعی، خوشه بندی سلسله مراتبی، الگوریتم QCM، چگالی گرافمقالات مرتبط جدید
- استفاده از اینترنت اشیا در بهبود مدیریت بار و افزایش کارایی شبکه های برق
- بهینه سازی توان در سیستم های چند هسته ای با استفاده از یادگیری تقویتی و تخصیص منابع
- بررسی مدارهای مجتمع آنالوگ کم مصرف برای کاربردهای پزشکی
- Physical Layer Security in ۵G Networks Using ArtificialInterference
- یک روش جدید در سیستم های توصیه گر برای پیش بینی سلیقه کاربران با استفاده ازالگوریتم بهینه سازی نهنگ
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.