بررسی پلی مورفیسم های ژن های ABCG5 Gln604Glu و ABCG8 Tyr54Cys و غلظت های لیپید پلاسما بیماران مبتلا دیابت نوع 2 در مراجعه کنندگان مرکس تحقیقاتی آموزشی قلب شهیدرجایی تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم شیمی و مهندسی شیمی و سومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF03_320
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 616
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سریر اعتمادی

گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامعان

ناهید مسعودیان

گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامعان

بستان رودی

گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامعان

چکیده

مقدمه: پروتئین های ABCG8 و ABCG5 به عنوان Hetrodimers روی غشای پلاسما و Homodimers در شبکگه آندوپلاسمی عمل می کنند. ژنهای ABCG5/8 به طور انحصاری در کبد و روده بیان می شوند. جهش در این ژنهای باعث یک اختلال نادر لیپید به نام Sistosterolemia می شود. روش کار: به منظور بررسی ارتباط بین پلی مورفیسمهای ژن ABCG8 و ABCG5 و غلظتهای لیپید پلاسما در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و تعداد 115 نفر بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 و 115 نفر افراد سالم برررسی شدند. ژنوتایپ افراد را با استفاده از روش PCR-RFLP تعیین نموده و فراوانی ژنوتیپی و آللی را در هر دو گروه مورد بررسی قرار داده ایم. همچنین غلظتهای لیپید پلاسما و سایر فاکتورهایی بیوشیمیایی را به روش ازمایشگاهی استاندارد انداره گزیر کرده ایم و آنالیز آماری داده های را با استفاده از نرم افزار SPSS انجام نمودیم. یافته ها: نرخ داشتن ژنوتایپ AA ABCG8 و (P=0.001) در بیماران به طور قابل توجهی بیشتر از افراد سالم بود به همان نسبت نرخ داشتن ژنوتایپ AG و (P=0.001) و آلل G (P=0.001) در بیماران به طور قابل توجهی پایینتر از افراد سالم بود. به طور قابل توجهی در بیماران بالاتر از افراد سالم بود. در بیماران میزان داشتن ژنوتایپ CC و (p=0.003) و آلل C و (p=0.031) به طور قابل توجهی پایینتر از گروه سالم بود نتیجه گیری: ژنوتایپ GG و آلل G ژن ABCG5 و ژنوتایپ AA ژن ABCG8 از عوامل خطر بالقوه برای دیابت نوع 2 در جمعیت مورد مطالعه می باشند.

کلیدواژه ها

پلی مورفیسم، ABCG5 ،ABCG8 دیابت نوع 2، فاکتورهای بیوشیمیایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.