سیاست جنایی تقنینی ایران در زمینه تولید مواد مخدر و روان گردان با مطالعه اسناد بین المللی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PESLSBTM01_554
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1316
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن باقری توانی

کاشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس ایران

محسن باقری وناشی

دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان ایران

سیدحجت مهدوی سعیدی

دانشگاه آآزاد اسلامی واحد لاهیجان گروه حقوق کیفری و جرم شناسی لاهیجان ایران

چکیده

آنچه امروز در جوامع مختلف بشری دغدغه ای بس عظیم میان آحاد مردم و مسئولین ایجاد کرده است و به نوعی همه اقضار جامعه اعم از دولت، قوه قضاییه و خانواده ها را سردرگم کرده استعاملی است که می توان آن را بحران قرن 21 نامید اعتیاد و کشت مواد مخدر است که تنها راه مبارزه با آن نمی تواند مقابله مستقیم کیفری می باشد چرا که اگر چنین بود در این چنین بود در این چند قرن اخیر که رواج آن همه گیر شدهاست باید رو به کاهش سوق می یافت در حالی که نه تنها رو به زوال نرفته است بلکه روز به روز برتنوع این مواد روانگردان افزوده می شود به گونه ای که در حال حاضر بیش از 400 نوع ماده روانگردان تولیدمی شود حال سوالی که مطرح است این است که چه راهکارهای را میتوان برای پیشگیری از کشت وتولید مواد روانگردان در نظر گرفت تا هم بتوان از تولید جلوگیری نمود و هم مقابله کیفری به مفهوم امروزی برای جامعه دردسر ساز نباشد. امروزه برخورد صرفا کیفری باپدیده های مجرمانه امری مذموم و نادرست تلقی می شود از این رو سیاست کیفری جای خود را به سیاست جنایی واگذار کرده است البته این امر به معنی کنار نهادن حقوق کیفری در برخورد با پدیده های مجرمانه نیست زیرا حقوق کیفری همجنان جزئی از سیاست جنایی و باه عبارت درست تر جزء اصلی آن است هدف از انجام این مطالعه سیاست جنایی تقنینی ایران در زمینه تولید مواد مخدر و روانگردانی با مطالعه اسناد بین المللی می باشد.

کلیدواژه ها

سیاست جنایی، مواد روانگردان، حقوق بین المللی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.