بررسی تطبیقی دادگاه کیفی بین المللی و دادگا ه های نسل سوم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PESLSBTM01_470
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 995
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زهرافلاحیان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی گروه حقوق آملی ایران

مهدی اسماعیلی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر گروه حقوق قائمشهر ایران

چکیده

مطالعه ی تاریخ حیات بشر حاکی از وقوع حوادث تلخ و جنگهای بسیاری است که علاوه بر اختلال نظم جامعه ی بین المللی موجب بر هم زدن صلح و امنیت نیز شدهاست تا حدی که تمامی کشورها از ارتکاب این جرایم بین المللی متاثر شدهاند. وجودبحران ها و ارتکاب جنایات خطیر بین المللی موجب ایجاد تفکر مقابله با این جرایم در سطح بین المللی گردیده است تااینکه جهان بار دیگر شاهد جنایتهایی در سطح وسیع جامعه ی بین اللمللی گردید و متعاقب آن دادگاهی نسل اول، دوم سوم و دادگاه کیفری بین المللی تشکیل شده اند دادگاه ی نسل سوم برخلاف دو نسل پیشین طی توافقنامه ای با سازمان ملل متحد تشکیل شده اند که به نوعی دارای دو ویژگی های دادگاه بین المللی و ملی است و در هریک از دادگاهی نسل سوم قوانین داخلی آنها نیز در آن گنجانده شده است همچنین تاسیس دادگاهی کیفری بین المللی در اوایل قرن بیست و یکم در عرصه بین الملبی ناشی از نیازهای بین المللی بوده است که با اراده ی مستقیم کشورهای متعاهد و عضو کنوانسیون رم تشکیل شده است . در این مقاله ابتدا به طور مختصر به بررس یدادگاهی نسل سوم و دادگاه کیفری بین المللی پرداخته شد و در ادامه صلاحیت هریک از این دادگاه به وطور اجمالی مورد بررسی قرار گرفته است نهایتا برخی شباهت ها و تفاوتهای این دو دادگاه ارزیابی شده است.

کلیدواژه ها

دادگاه های نسل سوم، دادگاه کیفری بین المللی، صلاحیت، بررسی تطبیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.