پیش بینی تفکر انتقادی فرهنگیان اموزش و پرورش ناحیه 6 اصفهان براساس ابعاد دینداری اسلامی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس جهانی روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی در آغاز هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: PESLSBTM01_055
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 616
نویسندگان
کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) اصفهان ایران
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی پیش بینی تفکر انتقادی براساس ابعاد دینداری اسلامی در فرهنگیان اموزش و پرورش ناحیه 6 اصفهان در سال 1394 صورت پذیرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه ی فرهنگیان ناحیه 6 اصفهان در سال تحصیلی 95-1394 و روش این پژوهش توصیفی همبستگی بود. بدین منظور تعداد 328 فرهنگی به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل آزمون مهارتهای تفکر انتنقادی کالیفرنیا و مقیاس سنجش دینداری خدایاری فرد و همکاران 1378 بود. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها به تناسب از روشهای تحلیل توصیفی و روش تحلیل آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه بانرم افزار اماری spss18 استافده شد یافته های پژوهش نشان داد که ابعاد دینداری با عناوین التزام دینی، شناخت و باور دینی و عواطف دینی با تفکر انتقادی فرهنگیان رابطه معناداری مثبت در سطح خطای 0/01 داشته اند. از طرفی نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که با توجه به مقدار f متغیرهای پیش بینی ابعاد دینداری : التزام باور و عواطف دینی توانسته اند پیش بینی معنداری از متغیر ملاک تفکر انتقادی به دست دهند. ضریب تیین مدل نیز نشان می دهد که از میان متغیرهای پیش بینی ضرایب رگرسیون همه متغیرها التزام، باور وعواطف دینی معنی دار است که با توجه به ضرایب استاندارد شده هر سه متغیر التزام دینی، شناخت و باور دینی و عواطف دینی به شکل مستقیم پیش بینی تفکر انتقادی فرهنگیان ناحیه 6 آموزش وپرورش اصفهان هستند.کلیدواژه ها
دینداری، تفکر انتقادی، فرهنگیانمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر بخشی آموزش غنی سازی روابط زوجین در کاهش مشکلات زناشویی زوجین شهر بوشهر
- نقش عوامل اجتماعی، ورزش، و هنر در بازتوانی زنان مطلقه قربانی خشونت خانگی و اعتیاد
- خودتنظیمی در بزرگسالان مبتلا به اختلال انفجاری متناوب و سابقه اقدام به خودکشی یک مرور نظام مند
- آسیبهای اجتماعی و آموزشی در نظام آموزشی و روش های پیش بینی و پیشگیری
- نظامهای آموزشی و مدیریت آسیبهای اجتماعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.