مدل سازی و حل یک مسئله موجودی چند محصولی با در نظر گرفتن وجود اقلام معیوب در محموله های سفارشی و گزینه های خرید یا تعمیر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC12_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خشایار امیرحسینی

دانشگاه خوارزمی، دانشکده فنی، گروه مهندسی صنایع ،تهران

محمد محمدی

دانشگاه خوارزمی، دانشکده فنی، گروه مهندسی صنایع ،تهران

سید حمید رضا پسندیده

دانشگاه خوارزمی، دانشکده فنی، گروه مهندسی صنایع ،تهران

چکیده

در این مقاله یک مسئله موجودی چند محصولی با در نظر گرفتن فرض وجود اقلام معیوب ، ارائه شده است، که دو رویکرد خرید و یا تعمیر برای مواجه با اقلام معیوب و تأمین تقاضا وجود دارد. در مدل سازی این مسئله از مطالعه انجام شده توسط Jaber و همکاران ایده گرفته شده است. مدل ریاضی ارائه شده، هزینه موجودی برای هر نوع محصول را در حالت خرید یا تعمیر اقلام معیوب، محاسبه می کند و با توجه به هزینه های موجودی و شرایط عملیاتی ، در مورد خرید یا تعمیر اقلام معیوب تصمیم گیری می کند. برای توسعه بیشتر و همچنین نزدیک کردن مدل مسئله به شرایط واقعی، محدودیت هایی مانند محدودیت بودجهدر دسترس و ظرفیت انبار به مدل مسئله اضافه شده است. برای حل این مسئله از روش دقیق استفاده شده است، و مثال عددی برای آن طراحی و حل شده است. همچنین برای درک اهمیت برخی از پارامتر های مسئله ، تحلیل حساسیت انجام می گیرد.

کلیدواژه ها

مدل مقدار سفارش اقتصادی؛ اقلام معیوب؛ خرید؛ تعمیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.