طراحی سیستم خبره فازی برای تعیین خط مشی ترمیم و نگهداری راه و جاده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC12_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 578
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریا نثری

بخش مهندسی صنایع، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

الیپس مسیحی

بخش مهندسی صنایع، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

سیدجواد موسوی

بخش مهندسی صنایع، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

محمد تیموری

سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور، تهران

چکیده

جاده ها از مهمترین زیرساخت های توسعه کشورها هستند و نگهداری و ترمیم آنها از اهمیت بسزایی برخوردار است. به علت عبور و مرور دائمی خودروها،تغییرات آب و هوایی و آسیب های دیگر، جادهها در معرض فرسودگی تدریجی قرار دارند. لذا سازمانهای راهداری کشورهای مختلف با پایش دائمی وضعیت جادهها، خطمشیهای تعمیر و نگهداری مختلفی را بسته به شرایط روسازی راهها طراحی و تحلیل می کنند. بصورت سنتی، تصمیمگیری در مورد زمان و نحوه ترمیم و نگهداری به صورت گزینشی توسط افراد متخصص انجام میشود، ولی با توجه به زیاد بودن تعداد قطعات در یک شبکه راهها، تکراری بودن فرآیند تصمیمگیری، غیر الگوریتمی بودن تصمیمگیری و نیاز به دقت به منظور عدم تخصیص بودجه اضافی، ترجیحاً این کار باید به صورت خودکار با استفاده از یک سیستم پشتیبان تصمیم انجام شود. به منظور تعیین اقدامات لازم جهت ترمیم و نگهداری قطعات شبکه راهها، ابتدا باید شاخصهایی ارزیابی سطح جاده اندازهگیری شوند، و سپس متناسب با میزان بودجه تخصیصی در بخش مدیریت روسازی و تخمین هزینه تعمیر هر قطعه، خطمشی سازمان برای هریک از قطعات یا برای کل شبکه تعیین شوند. در این مقاله یک سیستم خبره به منظور کمک به فرآیند تصمیمگیری مدیران جهت تعیین خطمشی سازمان توسعه داده شده است که باعث افزایش سرعت و دقت در تصمیمگیری میشود

کلیدواژه ها

خط مشی ترمیم و نگهداری، مدیریت روسازی، مدیریت در سطح شبکه، سیستم خبره، موتور استنتاج فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.