عوامل موثر بر مشارکت زنان در مدیریت روستایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES05_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزیز محمودزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نورمرکز تهران جنوب

چکیده

بدون تردید مشارکت اجتماعی به عنوان موتور محرکه جوامع در حال توسعه به سوی توسعه پایدار ملی در چند سال اخیر مورد توجه کارشناسان حوزه مدیریت و برنامه ریزی قرار گرفته است . مروری گذرا بر پژوهش های انجام شده در زمینه مشارکت زنان نشان می دهد محورهای عمده مطالعات در بررسی موانع مشارکت زنان شامل عوامل فردی، خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سازمانی، حقوقی، سیاسی و آموزشی است. یکی از علل عدم توفیق زنان در احراز پست ها و نقش های اجتماعی استدلال افرادی است که بااستناد به برخی دیدگاه های روان شناختی وجامعه شناختی،که مورداستفاده جرم شناسان قرارگرفته،استدلال می کنندکه اشتغال زنان می تواندعاملی جهت افزایش معضلات اجتماعی باشد.همچنین استدلال می کنند که چون زنان هم، باید نقش مادرویاهمسررادرخانه ایفاکنندوهم نقش شاغل رادرمحیط خارج ازخانه به عهده بگیرند،ممکن است دچاراضطراب،عصبانیت وعدم آرامش شوند. اما در مقابل گروهی معتقدند اشتغال،زن راازدرون خانه به بیرون می کشاندوباعث رشدوشکفتگی شخصیت زن می گردد.باوجوداینکه زنان شاغل بیشتراززنان خانه دار،بامشکل روبه رواند،ولی دارای شخصیت متعادل تری هستند.زنان شاغل سرگرمی بیشتری دارندوزندگی آنان متنوع تراست!زنان شاغل، روشن بین تراززنان غیرشاغلندوبازندگی ، بهترکنارمی آیند.علاوه براینکه اشتغال زن،برشخصیت اوتاثیرمثبت می گذارد،عدم اشتغال،آثارمنفی به بارمی اورد.به عقیده این گروه زنان شاغل،دربرخی موارد دچاراحساس خلا درزندگی اند.

کلیدواژه ها

مشارکت،مشارکت زنان،اشتغال زنان،توسعه.مدیریت روستایی،دهستان گرگ نعلین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.