گردشگری تاریخی و نقش آن در بازآفرینی و بهسازی بافتهای فرسوده و تاریخی- نمونه موردی: منطقه ٩ ‏شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES05_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 930
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا فنایی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد، گروه شهرسازی، یزد،ایران

ملیحه ذاکریان

عضو هیثت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میبد، گروه ژئومورفولوژی برنامه ریزی محیطی، میبد، ایران

چکیده

توجه به بافتهای فرسوده ‏و قدیمی و بناهای تاریخی موجود در این بافتها و نقشی که این مجموعه ها می توانند در آ ینده شهرها ایفا نمایند . امروزه یکی از موضوعات اصلی شهری می باشد . از جمله رویکردهای حفاظت و مرمت شهری که در اواخر قرن گذشته ارائه گردید بازآفرینی شهری که دیدگاهی یکپارچه و جامع به تمام ابعاد بافت هدف دارد ، می باشد . ‏در این راستا هدف اصلی از انجام این تحقیق آن است که به این سوال پاسخ داده شود که بهسازی و بازآفرینی شهری بافتهای فرسوده و تاریخی با رویکرد گردشگری چه ارتباطی با رفع گسست های کالبدی و فرهنگی دارد ؟ در همین راستا ابتدا به معرفی منطقه ٩ ‏شهر اصفهان که دارای بناهای تاریخی همچون آ تشگاه ، متعلق به دوره ساسانیان . و بنای منارحنبان ، متعلق به قرن چهارم و پنجم هجری . است پرداخته می شودکه با وجود این اندوخته های تاریخی و همچنین نزدیکی پارک طبیعی ناژوان به این مجموعه های تاریخی ، اما این محدوده از شهر در مقایسه با سایر مناطق تاریخی شهر کمتر توسعه یافته و همچنین دومین محدوده از نظر فرسودگی می باشد . لذا در این تحقیق تلاش می گردد تا به بیان راهکارها و راهبردهایی با استفاده از بازآفرینی شهری با رویکرد گردشگری به منظور رفع گسست های کالبدی ، فرهنگی و رونق اقتصادی و همچنین بهسازی بافت فرسوده محدوده با محوریت بناهای تاریخی و فضاهای طبیعی پرداخته شود. نوع تحقیق کاربردی و روش تحقیق توصیفی- تحلیلی است و شیوه گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و اسنادی ، مشاهده مستقیم و مصاحبه غیر رسمی از ساکنان محدوده تحقیق استفاده گردیده است . روش تحقیق شامل استفاده از جدول سوآت به منظور شناخت وضع موجود و همچنین استفاده از تکنیک QSPM به منظور اولویت بندی راهبردها استفاده گردیده است

کلیدواژه ها

بافت فرسود، بافت تاریخی، بازآفرینی شهری، گردشگری، منطقه ٩ ‏شهر اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.