گردشگری و نقش آن در توسعه پایدار(مطالعه موردی: روستاهای شهرستان تنکابن استان مازندران )

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES05_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 477
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن پیردشتی

استاد مدعو دانشگاه فرهنگیان

سینا عباس قربانی

دانشجوی کارشناسی دبیری جغرافیا دانشگاه فرهنگیان شهید رجایی بابل

چکیده

فعالیت گردشگری را می توان به عنوان یکی از بزرگ ترین و متنوع ترین فعالیت هادر جهان امروز به حساب آورد. بسیاری از کشورها این فعالیت پویا را به عنوان منبع اصلی درآمد، اشتغالزایی، رشد بخش خصوصی و توسعه ساختار زیربنایی می دانند. فعالیت گردشگری امروزه در توسعه اقتصادی- اجتماعی کشورها اهمیت داردبه همین دلیل اقتصاددانان آنان را ((صادرات نامرئی)ا نام نهادند. گردشگری می تواند وسیله ای برای رشد و شکوفایی اقتصاد کشور باشد. به منظور توسعه پایدار روستایی و برخورداری روستاییان از معیشت پایدار، می توان از فعالیت های مکمل کشاورزی در روستاها بهره گرفت که در این میان گردشگری روستایی، امکان افزایش درآمد خانوارهای روستایی، اشتغال زایی و جلوگیری از مهاجرت های روستایی را در بستر بهبود کیفیت زندگی و توزیع متعادل خدمات و تسهیلات رفاهی در روستا، فراهم می کند. از سویی دیگر، برخورداری روستاهای ایران ازجاذبه های طبیعی، منابع و پتانسیل های اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی، التزامی در توسعه گردشگری روستایی به شمار می رود. از این رو برنامه ریزی در جهت گسترش گردشگری روستایی بر پایه توسعه پایدار اقتصادی، در راستای رشد و تعالی جامعه روستایی بسیار موثر می باشد. در این راستا پژوهش حاضر به روش توصیفی و با استفاده از شیوه کتابخانه ای انجام شده ‏و به اهمیت توریسم روستایی ‏می پردازد

کلیدواژه ها

گردشگری، گردشگری روستابی، توسعه پایدار، فعالیت های اقتصادی، روستاهای تنکابن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.