بررسی طرح های عمران روستایی ونقش آن در توسعه ی روستایی(مطالعه موردی دهستا فرومد،شهرستان شاهرود)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES05_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 749
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح الله عرب عامری

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

عباس ارغان

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

چکیده

روستاها گرچه نقاط جمعیتی کوچکی هستند که شدت تغییرات کالبدی، اجتماعی، اقتصادی و ... آنها در مقایسه با شهرها بسیار اندک است ولی از انجا که بسیاری از این روستاها تحت شرایط خاصی به شهر تبدیل می شوند و در نتیجه تمرکز مراکز خدماتی مختلف و رونق اقتصاد و اشتغال بر شدت تغییرات آنها افزوده می شود، به طرح هایی برای کنترل رشد و توسعه از جنبه های مختلف نیاز دارند. نخستین اقدامات در این ارتباط از دهه 1360 ‏و در قالب طرح های روانبخشی روستاها آغاز شد که نقش بسیار مهمی را در جذب جمعیت و توسعه روستایی داشته است. طرح هادی روستایی نیز بر مبنای تجارب این طرح ها از سال 1367 ‏تا کنون از طرف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تهیه و اجرا می شود. به طور کلی طرح های عمران روستایی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نقش بسیار مهمی را در نگه داشت جمعیت روستایی کشور ایفا کرده اند که در قالب نیازهای جامعه روستایی کشور تهیه شده و در زمانبندی مشخص اجرا می شوند. در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی طرح های محمران روستایی و نقش آن در توسعه روستایی. دهستان فرومد پرداخته است. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که اجرای طرح های عمران روستایی تاثیرات مثبتی بر روی بافت کالبدی و فیزیکی روستاهای محدوده مورد مطالعه و بهبود داشته است و همچنین نقش مهمی در بهتر شدن وضعیت اقتصادی- معیشتی و بهداشتی و زیست محیطی مردم ایفا می کند

کلیدواژه ها

روستا، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، طرح های عمران روستایی، بافت کالبدی -فیزیکی، دهستان فرومد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.