فرآیند رسوب دهی الکتروشیمیایی نانووایرهای آلیاژی کبالت- نیکل در تمپلیت اکسید آلومینیم

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS11_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1770
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم دولتی

استادیار، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف

احمد قهرمانی نژاد قره لر

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

در این مقاله نانووایرهای فلزی کبالت و آلیاژهای کبالت- نیکل به روش رسوب الکتروشیمیایی در تمپلت اکسید آلومینیم منظم (AAO) با استفاده از جریان الکتریکی متناوب (AC) ایجاد شدند. در ابتدا تمپلیت های منظم اکسید آلومینیم با روش آندایزینگ دو مرحله ای ساخته شدند. قطر و طول حفرات توسط کنترل پتانسیل و زمان فرآیند به ترتیب در محدوده ابعادی 35-30 nm و 5000-3000 nm تنظیم گردیدند. سپس نانووایرها در داخل حفرات رسوب داده شدند. مکانیزم رشد نانووایرها بررسی شد و در ادامه تحقیق ولتاژ بهینه برای رسوب الکتروشیمیایی نانووایرها در محدود 17-19VAC به دست آمد. مشاهدات نشان داده که حفرات طی چهار مرحله بصورت پیوسته و با نرخ تقریبا ثابت پر می شوند و در نتیجه نانووایرهای به دست آمده دارای یکنواختی ساختاری و یکنواختی ترکیبی بالایی هستند.

کلیدواژه ها

رسوب دهی الکتروشیمیایی، جریان متناوب، کبالت- نیکل، نانووایر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.