خلاقیت و روش های آموزش و پرورش آن در دانش آموزان از منظر مدیریتآموزشی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی آموزش و توسعه منابع انسانی
  • کد COI اختصاصی: EDHRCONF01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 589
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خلیل مکلف سربند

کارشناس ارشد علوم تربیتی و دانش آموخته دانشگاه خوارزمی

علی خالق خواه

دکترای فلسفه تعلیم و تربیت عضو هیئت علمی - - -دانشگاه محقق اردبیلی

اکبر کیهان

کارشناس ارشد علوم تربیتی و دانش آموخته دانشگاه کاشان

چکیده

آموزش و پرورش نو، پویا، سرزنده، خودکفا و مستقل بر روی انسانها و آینده سازان، سرمایه گذاری می کند،زمینه بروز استعداد را فراهم و در نهایت آنها را شکوفا و پرورش می دهد، دانش آموزان را خلاق می سازد. خلاقیت دانش آموزان، آینده ی مترقی را تضمین می سازد. در این خصوص نقش مدیریت و معلمان حائز اهمیت می باشد، آنان ا لزوماً منشاء خلاقیت نیستند بلکه نخست منشاء کشف خلاقیت هستند هنرشان مانند انبیاء در کشف قوانینتعلیم و تربیت و جامعه و زمان است و آنها را خوب میشناسند و رسالتشان هدایت و تربیت کردن انسان ها است و لذا معلمان و مدیران خلاق اسلامی همچون باغبانهای باغهای انسانیاند که قوانین جامعه و نظام تعلیم و تربیت را شناخته و به خدمت کار خویش گرفتهاند. اشتباهی که رایج است اینست که غالباً چنین تصور میکنند که مدیران باید خود خلاق باشند تا سازمان رشد و توسعه یابد در حالیکه چنین انتظاری بر عهده اعضاء سازمان است تا رشد وتوسعه یابند. مدیران اسلامی مسئول نشان دادن راههای خلاقیت به اعضاء هستند، بلاغ یعنی رسانیدن آنها به بلوغ فکری و خلاقیت. نقش مدیریت 21 در مجموعه هایی که خلاقیت و نوآوری از ضروریات و عامل اصلی است بسیارمهم و حساس است، زیرا مدیریت می تواند توانایی و استعداد و خلاقیت و نوآوری را در افراد ایجاد، ترویج و تشویق کند و یا رفتار و عملکرد او می تواند مانع این امر حیاتی شود. پژوهش حاضر با هدف کاربردی و روش پژوهش،کتابخانه ای بوده و ابزارهای گردآوری اطلاعات شامل، بانک های اطلاعاتی، فیش برداری و شبکه هایکامپیوتری و همچنین مصاحبه با چند تن از معلمان می باشد. هدف نگارندگان در این مقاله، آن است که با تعریف روشن از خلاقیت و تبین آن و بیان ویژگی های مشخص افراد خلاق، راههای شناخت و عوامل تاثیر گذار در پرورش خلاقیت، موانع خلاقیت، روش ها و فنون آموزش و پرورش خلاقیت و نقش مدیریت و مدارس را ، که چگونه می توان خلاقیت را در دانش آموزان آموزش و پرورش داد، تا منابع انسانی غنی و متفکر برای فردای جامعه و جهان درحال پیشرفت فزاینده شکل گیرد، ارائه نماید

کلیدواژه ها

خلاقیت 23 ، آموزش و پرورش 25 ، مدیریت آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.