تعیین و رتبه بندی الزامات موثر بر افزایش کیفیت محصول لاستیک سواری با استفاده از رویکرد گسترش عملکرد کیفیت در فضای فازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم مهندسی و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: NSOECE04_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه محمدی شاملو

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، اراک

ایرج نوری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک

چکیده

هر رقیبی که بتواند ارزش بیشتری را با قیمت کمتری برای مشتریان فراهم سازد، می تواند سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهد. از این رو لازم است که ابعاد مهم ارزش آفرینی هر محصول مشخص شود و بر­عواملی که از نظر مشتریان دارای اهمیت ویژه­ای می­باشد تاکید گردد. در گذشته عدم گسترش رقابت جهانی و تولید و عرضه محصولات در سطوح بسیار محدودتر باعث شده بود طراحی، ساخت و فروش محصولات بدون هیچ مشکل خاصی انجام پذیرد. اما امروزه با پیچیدگی روزافزون محصولات تولیدی و فروش آنها در سطح بسیار گسترده، نمی توان از الگوهای گذشته پیروی نمود. QFD را می توان عامل مهم و منطقی برای بازار پر رقابت در جهان کنونی دانست. این تکنیک، سیستمی انسانی بوده و نقطه شروع آن سخن مشتریان است که اغلب غیر کمی به شمار می آید. این سیستم، صرفاً ابزاری کیفیتی نیست بلکه روشی برای برنامه ریزی تکوین محصولات جدید یا بهبود محصولات کنونی است. لذا در این تحقیق با استفاده از رویکرد گسترش عملکرد کیفیت به تعیین و ارزیابی الزامات فنی موثر بر افزایش کیفیت محصول خودرو سواری پرداختیم. روش کار بدین صورت است که در ابتدا نیازهای فنی موثر بر افزایش رضای مشتری تعیین شده و سپس با استفاده از رویکرد گسترش عملکرد کیفیت و منطق فازی به تعیین و ارزیابی الزامات فنی موثر بر نیازها پرداختیم. با استفاده از روابط حاکم بر ماتریس خانه کیفیت وزن هر یک از الزامات تعیین گردیدند که مهمترین الزامات به ترتیب عبارتند از : یونیفورمیتی اجزای تایر، ابعاد سایدوال، پاترن تایر که بایستی کارشناسان تولید توجه ویژه ای نسبت به این نیازها داشته باشند و بهبود آنها را در راستای اولویت های کاری خود قرار دهند.

کلیدواژه ها

نیاز مشتری، الزام فنی، رتبه بندی، خانه کیفیت، منطق فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.