مدل سازی عددی تراوش از سد خاکی با کمک روش های عددی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه ایده های جدید در علوم و فناوری، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JNIST-1-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 680
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز نعمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

هما شفیعی

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

چکیده

یکی از مسائل مهمی که در طراحی سدهای خاکی به آن توجه میشود مسئله تراوش است. بطور کلی همه خاکها کم و بیش آب را ازخود عبور میدهند و نفوذ پذیرند بدین لحاظ در اکثر موارد جریان آب به داخل سدهای خاکی و پی آنها اجتناب ناپذیر است. چنانچه جریانآب در سدهای مذکور کنترل و محدود نگردد سبب بروز مشکلات و اثرات نامطلوبی میشود که بعضا تخریب و شکست سد را به دنبالخواهد داشت. در این تحقیق به بررسی جامع مدل سازی عددی تراوش دو بعدی پرداخته شده است. بعد از این به معرفی سد مورد مطالعه تحقیق پرداخته شده است و سد آبشینه همدان مورد بررسی کامل قرار گرفته است . سپس با استفاده از روش اجزای محدود، تحلیل تراوشدو بعدی و سه بعدی، در مورد این سد ،انجام گرفته و نتایج آن با نتایج حاصل از تحلیلهای دو بعدی مقایسه میشود، پس از این مرحله آنالیز حساسیت صورت پذیرفته و با انجام آنالیزهای دوبعدی و سه بعدی مختلف ، تاثیر پارامترهای مختلف بر مقدار تراوش مورد بحث قرار گرفته است ، درانتها راهکارهای مناسب جهت مقابله با این پدیده در مورد سد آبشینه همدان پیشنهاد گردیده است .با توجه به این که هندسه مسائلی از این قبیل، میتواند بسیار متغییر باشد، و از آنجائیکه ساخت مدل سه بعدی کار بسیار حجیم و زمانبریمیباشد، لذا در این تحقیق فقط از مشخصات و پارامترهای یک سد خاص )به صورت مطالعه موردی ( استفاده شده است. تمام تحلیل های انجام گرفته در این پایان نامه Isothermal بوده و همچنین از اثرات اندرکنشی حرارتی و تنش – تغییرشکل بر رویتراوش صرف نظر شده است.

کلیدواژه ها

تراوش ، سد خاکی ، نرم افزار SEEP ، روش عددی ، سد آبشینه همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.