بررسی میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه الزهرا درباره خودآزمایی پستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله بهداشت و توسعه، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JHD-1-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد اشرفی عسکرآباد

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

نرگس خانجانی

استادیار، گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

مریم صابر

دانشجوی دکتری، گروه آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

سارا جلیلی

کارشناس، مرکز بهداشت استان آذربایجان شرقی، تبریز، ایران.

چکیده

مقدمه: سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان های قابل پیش گیری در زنان است. روش خودآزمایی پستان یکی از روش هایپیش گیری از مرگ و میر، تشخیص زودرس و درمان آن می باشد. بدین منظور مطالعه حاضر جهت بررسی میزان آگاهی و نگرشدانشجویان دانشگاه الزهرا (س) درباره خودآزمایی پستان صورت گرفت.روش ها: مطالعه مقطعی- تحلیلی حاضر با روش نمون هگیری تصادفی طبقه بندی شده، بر روی 135 دانشجوی دختر 18 تا 26ساله دانشگاه الزهرا (س) انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، فر مهای پرسش نامه با روایی و پایایی تأیید شده بود. جهت آنالیزداده ها از آمار توصیفی و آزمون آماری (X(2 استفاده شد.نتا یج: میزان آگاهی اکثریت دانشجویان (45/9 درصد) نسبت به روش خودآزمایی پستان متوسط بود. دانشجویان متأهل به طور معنی داری آگاهی بی شتری داشتند (P=0/007). اکثر دانشجویان (68/1 درصد) و به خصوص دانشجویان مس نتر، متأهل و دانشجویان با سابقه خانوادگی مثبت، نگرش مثبت بیشتری داشتند. رایج ترین روش کسب اطلاعات برای دانشجویان وسایلارتباط جمعی بود. دانشجویانی که اطلاعات را از کتاب های دانشگاهی می گرفتند، به طور معنی داری آگاهی بیش تری از دیگران داشتند (P< 0/001) و دانشجویانی که از وسایل ارتباط جمعی اطلاعات م یگرفتند، نگرش مثبت تری داشتند (P< 0/05). دانشجویان با آگاهی بیش تر، نگرش بالاتری هم داشتند (P< 0/001). بحث و نتیجه گیری: آگاهی و نگرش در مورد خودآزمایی پستان حتی در بین دانشجویان کافی نیست و به احتمال زیاد در بینجمعیت عمومی زنان از این میزان هم کمتر است. برنامه ریزی های مناسب باید حتی در محی طهای آموزش عالی در موردخودآزمایی پستان صورت گیرد.

کلیدواژه ها

آگاهی، نگرش، خودآزمایی پستان، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.