بررسی تاثیر ملاقات برنام هریزی شده بر شاخص های فیزیولوژیک بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه قلبی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا، دوره: 20، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NMJ-20-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن صلواتی

مربی گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان

مرضیه نجف وندزاده

کارشناس ارشد پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان

خدایار عشوندی

استادیار گروه داخلی جراحی و عضو مرکز تحقیقات مراقبتهای مادر و کودک دانشگاه علوم پزشکی همدان

شهرام همایونفر

دانشیار گروه قلب و عروق دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان

چکیده

مقدمه و هدف : ملاقات یکی از نیازهای اساسی بیماران و خانواده هایشان در مدت زمان بستری است. از آنجائیکه سیستم بهداشت و درمان به سمت الگوی بیمار محوری حرکت می کند، ملاقات از بیمار در بخش مراقبت های ویژه را به موضوعی مورد علاقه وقابل بحث در این بخش ها تبدیل کرده است . لذا تحقیق حاضر به بررسی تاثیر ملاقات برنام ه ریزی شده بر شاخص های قلبی در بیماران بستری در بخش مراقبت قلبی پرداخته است. روش کار: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است . 60 بیمار مبتلا به سکته قلبی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و بطور تصادفی به 2 گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. در گروه آزمون، از بیمار درخواست می شد که نام کسانی که با آنهااحساس راحتی بیشتری دارد و تمایل به حضور آنان در زمان ملاقات دارد؛ را بیان کند . و ملاقات کنندگان در مورد رعایت آدابصحیح ملاقات آموزش می دیدند. داده ها توسط پرسشنامه و چک لیست های مربوط به شاخص های فیزیولوژیک قبل، حین و بعداز ملاقات گردآوری و تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزارSPSS18انجام شد.نتیجه نهایی: ملاقات برنامه ریزی شده برای حضور خانواده و دوستان بر بالین بیمار تغییرات مهمی در شاخص های قلبی عروقی از لحاظ بالینی ایجاد نمیکند. بنابراین طبق این مطالعه، دلیلی برای محدودیت ملا قات در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه وجود ندارد

کلیدواژه ها

بخش مراقبت ویژه ی قلبی ، سکته قلبی ، شاخص های فیزیولوژیک ، ملاقات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.