اثربخشی آموزش استانداردهای پیشگیری از عفون تهای نفاسی بر آگاهی وعملکرد بالینی ماماها

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NMJ-18-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا معصومی

مربی گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی، عضو مرکز مراقبت از مادر و کودک دانشگاه علوم پزشکی همدان

مهناز خطیبان

استادیار گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری و مامایی، عضو مرکز تحقیقات مراقبت از مادر و کودک دانشگاه علوم پزشکی همدان

بتول خداکرمی

مربی گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی، عضو مرکز مراقبت از مادر و کودک دانشگاه علوم پزشکی همدان

چکیده

مقدمه و هدف : عفونت های نفاسی از علل عمده مرگ و میر مادران و بسیاری از عوارض دوران بارداری به خصوص در کشورهای جهان سوم می باشد . بنابراین به کارگیری اصول کنترل عفونت در حین ارائه مراقبت های ماما یی الزامی است، درهمین راستا سازمان بهداشت جهانی در سال 2007 استانداردهایی را برای ماماها جهت کنترل طراحی نموده که لازم است به نحو صحیح آموزش داده شوند . بدین لحاظ پژوهش حاضر جهت تعیین و مقایسه ی تاثیر آموزش توصیه های سازمان بهداشت جهانی در زمینه پیشگیری از عفونتهای نفاسی برمیزان آگاهی و عملکرد بالینی پرسنل مامایی بیمارستان فاطمیه شهرهمدان درسال1387 انجام گردید. روش کار : مطالعه ی نیمه تجربی حاضر جهت کلیه ی ماماهای شاغل دربیمارستان منتخب انجام گردید. برای نمونه ها، آموزش استانداردهای طراحی شده ی سازمان بهداشت جهانی اجراشد. ابزار گردآوری اطلاعات را، 1 پی شآزمون آموزش های تئوری 2 پس آزمون آموزش های تئوری و 3 چک لیست مشاهده ای عملکردتشکیل می داد. روایی ابزارها با مطالعه متون علمی و نظر اساتید و پایایی آنها با روش آزمون مجدد تایید گردید . داده ها با استفاده از نرم افزارSPSSنسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفت نتیجه نهایی : بنابر یافته های حاصل می توان نتیجه گرفت که روش پیشنهاد شده ی سازمان بهداشت جهانی جهت آموزش استانداردهای پیشگیری از عفونت نفاسی می تواند سبب افزایش آگاهی و عملکرد بالینی ماماها گردد . لذا توصیه می شود در مقیاس بزرگتری آموزش های لازم صورت گیرد

کلیدواژه ها

آگاهی ، عفونتهای پس از زایمان، عملکرد بالینی ماما

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.