اسلام، منشور بهره وری انسانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ماهنامه «علوم انسانی اسلامی»، دوره: 1، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_JOIH-1-11_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر ساعی

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور- مربی،گروه مهندسی صنایع،دانشگاه پیام نور،ایران

چکیده

پیشرفت، رشد و توسعه هر کشور و جامعه ای درگرو داشتن دانش، تکنولوژی و استفاده بهینه ومطلوب از امکانات و ظرفیت هاست. در این راستا، بهره گیری از منابع، استعدادها و از همه مهم تر، منابعانسانی، امری بایسته و ضروری به نظر می آید. بهره وری را می توان به استفاده مطلوب از امکانات،سرمایه ها، نیروها، منابع و فرصت ها در تولید کالا و عرضه خدمات تعریف کرد. امروزه توجه بیش از حدکشورها به مقوله بهره وری، این پدیده صرفا اقتصادی را به نوعی نگرش انسان به کار و زندگی و به بینشفرهنگی تبدیل کرده است. به تعبیر دیگر، امروزه بهره وری، نگاهی خردمندانه و آگاهانه به زندگی درتمامی جنبه های آن است. این نگرش و نگاه چنان گسترده است که عرصه های فردی، خانوادگی واجتماعی را از یک سو و حوزه های اقتصادی و فرهنگی را از دیگر سو فرا گرفته است. بهره وری از دیدگاهاسلام و سخنان معصومین علیهم السلام، امری با ارزش تلقی شده و به گونه های مختلف و از زوایایگوناگون بر اهمیت و توجه به آن تأکید شده است. آموزه های دینی با نکوهش سستی، سکون و زندگیفقیرانه، همواره انسان را به تلاش برای آبادانی و برخورداری از زندگی راحت و سعادتمند تشویق می کنند.بحث بهره وری امروزه به شکل سازمان یافته، بحثی نوین بوده و از جوامع صنعتی آغاز شده است، ولی دراسلام، پیشینه ای 1400 ساله دارد.در این مقاله سعی بر آن شده است تا با مطالعه ای میان رشته ای فیما بین مبانی فقه اسلام و بهره وری که یکی از شاخص ترین گرایشات مهندسی صنایع است ، تصویرشفافی از ارتباط مبانی دین مبین اسلام و سیستم های مدیریت کیفیت ارائه شود.

کلیدواژه ها

بهره وری، مطالعه ی میان رشته ای،سیستم های مدیریت کیفیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.