بررسی نقش بانکداری الکترونیک بر بهبود سلامت نظام بانکی (مطالعه موردی: شعب بانک انصار استان آذربایجان غربی)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICMSCONF01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یحیی ابراهیم زاده

دانشجوی دکترای مدیریت، منابع انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

چکیده

تحقیق حاضر با هدف بررسی نقش بانکداری الکترونیک بر بهبود سلامت نظام بانکی در شعب بانک انصار استان آذربایجان غربی انجام شده است. ارزیابی عوامل موثر بر توسعه شغلی نیروی انسانی در سازمان ها انجام شده است. از نظر ماهیت تحقیق کاربردی محسوب می گردد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارکنان بانک انصار استان آذربایجان غربی می باشند که متشکل از 620 نفر می باشند. لذا با استفاده از جدول مورگان تعداد نمونه آماری معقول برابر با 238 نفر محاسبه گردید که جهت انتخاب نمونه ها از نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. در این نوع از نمونه گیری جهت رعایت عدالت در انتخاب نمونه ها به نسبت پراکندگی نمونه ها در نواحی جغرافیایی نمونه گیری انجام گردیده است. اطلاعات بدست آمده براساس فرضیه های پژوهش و با استفاده از روش های آمار توصیفی از قبیل میانگین، فراوانی، و انحراف معیار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در آمار استنباطی از روش t تک متغیره استفاده شد. همچنین برای بررسی نرمال بودن توزیع داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف استفاده گردید. فرضیه اصلی تحقیق بیان می کند که استقرار بانکداری الکترونیک بر بهبود سلامت نظام بانکی تاثیر دارد. در فرضیات فرعی، فرضیات شامل موارد زیر است: قابلیت اعتماد حاصل از استقرار بانکداری الکترونیک بر بهبود سلامت نظام بانکی تاثیر دارد؛ سرعت حاصل از استقرار بانکداری الکترونیک بر بهبود سلامت نظام بانکی تاثیر دارد؛ دسترسی حاصل از استقرار بانکداری الکترونیک بر بهبود سلامت نظام بانکی تاثیر دارد؛ محرمانگی حاصل از استقرار بانکداری الکترونیک بر بهبود سلامت نظام بانکی تاثیر دارد؛ اطمینان حاصل از استقرار بانکداری الکترونیک بر بهبود سلامت نظام بانکی تاثیر دارد. با استفاده از آزمون رگرسیون خطی ساده، فرضیه ی اصلی پژوهش و زیرفرضیه های آن تأیید شدند. مبنی بر اینکه بنا بر نتایج حاصل از این تحقیق، استقرار بانکداری الکترونیک و ابعادش (قابلیت اعتماد حاصل از استقرار بانکداری الکترونیک، سرعت حاصل از استقرار بانکداری الکترونیک، دسترسی حاصل از استقرار بانکداری الکترونیک، اطمینان حاصل از استقرار بانکداری الکترونیک) بر بهبود سلامت نظام بانکی تاثیر دارد. اما نتایج حاصل از آزمون رگرسیون ساده برای بررسی تاثیر محرمانگی حاصل از استقرار بانکداری الکترونیک هیچگونه تاثیری را بر بهبود سلامت نظام بانکی نشان نمی دهد.

کلیدواژه ها

بانکداری الکترونیک، سلامت نظام بانکی، بانک انصار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.