ارزیابی کارآیی مدلهای آماری ارزش اطلاعاتی و رگرسیون لجستیک در تهیه نقشه حساسیت به کارست حوضه کارده
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی جغرافیا
- کد COI اختصاصی: SNCG02_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 750
نویسندگان
چکیده
هدف از این پژوهش، ارزیابی کارایی روشهای کمی آماری ارزش اطلاعاتی و رگرسیون لجستیک در تهیه نقشه حساسیت به کارست در حوضه کارده، و معرفی مدل برتر میباشد. بدین منظور لایههای اطلاعاتی و نقشههای رستری 10 عامل )سنگ شناسی، فاصله از گسل، ارتفاع، شیب، جهت دامنه، تراکم زهکشی، بارش، دما، کاربری اراضی و شاخص پوشش گیاهی( به عنوان متغیرهای مستقل تهیه شدند و همچنین لایه پراکنش فروچالههایکارستی در منطقه به عنوان متغیر وابسته، با استفاده از بازدیدهای میدانی و تصاویر ASTER GDEM شناسایی و لایهها پس از پردازشهای نرمافزاری وارد دو مدل آماری شدند . پس از محاسبات آماری، بررسی ضرایب حاصله از دو مدل نشان از تاثیر بیشتر و مثبت عوامل سنگ شناسی، ارتفاع، جهت دامنه، بارش و دما بر کارست شدگی در منطقه کارده دارد. نقشههای حساسیت به کارست حوضه کارده تهیه و به 5 طبقه حساس)ضعیف، کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد( تفکیک شد. در انتها مدلها بر اساس روش ROC مقایسه و مورد آزمون قرار گرفتند. مدل ارزش اطلاعاتی با 74/7 درصد گستره آن زیر منحنی ROC در مقایسه با روش رگرسیون لجستیک با 74 درصد، دارای توانایی بیشتری برای شناسایی مناطق مستعد و حساس به کارست در حوضه کارده میباشد . همچنین همخوانی بالای موقعیت و تراکم فروچالهها، با نقشه حساسیت به کارست روش ارزش اطلاعاتی گویای کارایی و قابلیت اعتماد این مدل در منطقه است.کلیدواژه ها
ارزش اطلاعاتی ، رگرسیون لجستیک ، حساسیت کارست ، کاردهمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.