بررسی پذیرش توبه در جرایم مختلف در حقوق ایران (با تکیه بر قانون مجازات اسلامی مصوب1392)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: MRHCONF03_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 656
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران

غلامحسین مسعود

استادیار دانشکده حقوق، الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد، گروه حقوق، نجف آباد، ایران(نویسنده مسئول)

چکیده

توبه یکی از بنیادهای حقوق جزای اسلامی است و در سایر ادیان الهی و مکاتب حقوقی جهان نمونه آن به چشم نمی خورد. توبه از نهادهای جدید قانون مجازات اسلامی (مصوب1392) است و از عوامل سقوط مجازات پذیرفته است، لذا شرایط پذیرش آن در جرائم مختلف با یکدیگر متمایز است زیرا فلسفه وضع مجازات در جرائم گوناگون باهم تفاوت دارد از همین رو توبه در جرائم مستوجب حد قبل از اثبات جرم ، مسقط حد است ولی توبه ی بعد از اثبات جرم ،مسقط مجازات نیست،مگر اینکه از طریق اقرار اثبات شده باشد و در قصاص و دیات هم به دلیل جنبه حق الناسی این نوع جرائم توبه مفهومی ندارد.در تعزیرات نیز در برخی موارد توبه عاملی برای عفو و تخفیف مجازات است.در این پژوهش از روش توصیفی - تحلیلی استفاده شده است و هدف از این پژوهش بررسی پذیرش توبه در جرائم مختلف می باشد که برای رسیدن به این مهم در ابتدا مقدمه ای کلی ذکر می نماییم و سپس توبه را تعریف می کنیم، در قسمت سوم قبول توبه را در جرائم حدی، قصاص،دیات و تعزیرات بیان می داریم و در پایان نتیجه کلی پژوهش همراه با پیشنهادات موضوعات جدید را مطرح می کنیم.

کلیدواژه ها

توبه، توبه فقهی، توبه قانونی، شرایط توبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.