بررسی تطبیقی تصویر از بدن، خودشیفتگی و فوبی اجتماعی در زنان متاهل و مطلقه شهرستان گرگان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: MRHCONF03_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 802
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید رامک

گروه روانشناسی، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران

چکیده

هدف پژوهشی ح اضر بررسی تطبیقی تصویر از بدن، خودشیفتگی و فوبی اجتماعی در زنان متاهل و مطلقه شهرستان گرگان است. روش انجام این پژوهش توصیفی از نوع علی مقایسه ای یا پس رویدادی است. نمونه آماری این پژوهش شامل 94نفر از زنان مطلقه و متاهل (45نفر مطلقه و 49 نفر متاهل) شهرستان گرگان میباشد که در بهار سال 1394 بود، به دیل آنکه تعداد جامعه زنان مطلقه مشخص نیست از روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس از بین زنان مطلقه شهرستان گرگان انتخاب شده اند و از آنها خواسته شد تا به پرسشنامه های فوبی اجتماعی کانر و دیویدسون (2000)، پرسشنامه تصویر از بدن فیشر و پرسشنامه ی شخصیت خودشیفته نسخه ی (16-NPI) پاسخ دهند. داده ها با استفاده از روش آزمون ضریب تحلیل واریانس چند متغیره(مانوا) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در مجموع بین نمرات خرده مقیاس های سر و صورت، اندام های فوقانی، ویژگی های کلی بدن، خودشیفتگی، ترس و اجتناب، در دو گروه از زنان با توجه به تحلیل واریانس یک راهه در متن مانوا تفاوت معناداری در سطح (0,001> P) وجود دارد. همچنین در خرده مقیاس های اندامهای تحتانی از مقیاس تصویر بدن و ناراحتی فیزیولوژیک از مقیاس فوبی اجتماعی و همچنین فوبی اجتماعی کلی در دو گروه زنان تفاوت معناداری مشاهده نشد. با توجه به نتایج پژوهش می توان بیان نمود که پرداخت به مباحث و چالش های مرتبط با زنان آسیب دیده اللخصوصی مباحث روانشناختی نیازمند توجه و برنامه ریزی ویژه ای در جهت بهبود سطح سلامت جامعه دارد.

کلیدواژه ها

تصویر از بدن، خودشیفتگی، فوبی اجتماعی، زنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.