بررسی و روندیابی هیدروشیمیایی رودخانه نوران چای مطالعه موردی ایستگاه آتشگاه
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنگره سراسری در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ICDAN02_310
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 674
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب دانشگاه تبریز
عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز
چکیده
آب های سطحی به ویژه رودخانه ها ازمهم ترین منابع تامین آب جهت مصارف شرب و کشاورزی می باشند. رودخانه نوران چای از مهم ترین منابع آبی استان اردبیل به شمار می رودهدف از این تحقیق ارزیابی کیفیت اب وروند تغییرات پارامترهای کیفی آب این رودخانه توسط روش های گرافیکی از قبیل نمودارهای ویلکاکس، شولر و پایپر می باشد. از این نمودارها جهت پایش کیفیت اب و ارزیابی داده های ماهانه بدست آمده از سال 1383تا 1391 ایستگاه آتشگاه اردبیل استفاده گردید. در این مطالعه نمودار پایپر تیپ کیفی آب را از نوع سولفاته با رخساره کلریدی معرفی نمود براساس دیاگرام شولر تمام نمونه های مربوط به آب رودخانه نوران چای درایستگاه هیدرومتری آتشگاه دردسته خوب و قابل قبول از نظر شرب قرار داشته و مانعی از نظر شرب ندارند. همچنین نمودار ویلکاکس نشان می دهد که اکثر نمونه ها در کلاس کمی شورC2S1 قرار گرفته و برای کشاورزی تقریبا مناسب می باشد. نتایج روندیابی پارامترهای کیفی آب با استفاده از آزمون ناپارامتریک من-کندال نشان داد که علارغم روند نزولی درمقادیر اسیدیته سولفات ومیزان سدیم، که نشان دهنده کاهش اسیدیته آب در مدت مورد مطالعه می باشد سایر پارامترها از قبیل هدایت الکتریکی، بیکربنات، کلر،کلسیم ،باقی مانده املاح، دارای روند صعودی و معنی دار در سطح اطمینان99درصد می باشند. روند صعودی تغییرات املاح محلول آب ،نشان دهنده کیفیت آب و افزایش املاح محلول این رودخانه می باشند.کلیدواژه ها
پارامترهای کیفی، نمودار ویلکاکس، نمودار شولر، نمودار پایپر، آزمون ناپارامتری من-کندالمقالات مرتبط جدید
- اثر تحریم و تکانههای اقتصادی بر تولید خرما در استان بوشهر
- بررسی تاثیر تجارت الکترونیک بر توسعه صادرات خرمای استان سیستان و بلوچستان
- تحلیل فضایی عوامل موثر بر تولید نخلستان های مناطق منتخب استان هرمزگان
- تحلیل کارایی و عوامل موثر بر مصرف آب نخلستانهای مناطق منتخب استان هرمزگان
- بررسی روند کارایی با رویکرد ترکیبی تحلیل پنجره ای
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.