مطالعه فون کفزیان رودخانه گرگان رود درغرب استان گلستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره سراسری در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ICDAN02_301
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1072
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی عادلی

دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزاد شهر،آیران

علیرضا رستمانی

دانش آموخته مقطع کارشناسی رشته شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز،ایران

مهرداد کمالی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آزادشهر، ایران

چکیده

بررسی سالیانه فون کفزیان رودخانه ها می تواند اطلاعات دقیقی درخصوص میزان آلودگی در اختیار محققین قرار دهد با توجه به ورود پساب های شهری و کشاورزی به رودخانه گرگان رود به نظر می رسد بررسی جمعیت های زیستی به خصوص کفزیان به عنوان بخشی از سطوح غذایی اکوسیستم های آبی بسیار پراهمیت می باشد. مطالعه کفزیان رودخانه گرگان رود در طی دوره یک ساله بین سال های 89-1388 در5 ایستگاه مختلف و به صورت ماهیانه انجام گردید. نمونه برداری با استفاده از نمونه بردار سوربر با مساحت 1600 سانتی متر مربع با 3تکرار بررسی گردید. براساس نتایج به دست آمده تعداد 3 شاخه و 16 جنس شناسایی شدند که در این راستا شاخه های کرم های حلقوی،بندپایان و نرم تنان به ترتیب با3،4و9 جنس دارای بیشترین نمونه گزارش شده بودند. همچنین میانگین تراکم نهایی جمعیت کفزیان فصول مختلف دربین ایستگاه های مختلف دارای اختلاف معنی دار بود(P< 0/05) ولی میانگین تراکم نهایی فصول مختلف با همدیگر دارای اختلاف معنی دار نبود(P< 0/05) بر طبق این نتایج بین فاکتورهای دما، اکسیژن محلول و درجه اسیدیته ایستگاه های مختلف هیچ اختلاف معنی داری وجود نداشت(P> 0/05) ولی فاکتور عمق دربین ایستگاه های مختلف دارای اختلاف معنی دار بود(P< 0/05) همچنین آنالیز همبستگی فاکتور های مختلف اب و تراکم جمعیت کفزیان ایستگاه های مختلف حاکی از عدم وجود رابطه همبستگی معنی دار بود (P> 0/05) نتایج در نهایت نشان داد که رودخانه گرگان رود از لحاظ تنوع زیستی وفراوانی جمعیت های کفزیان در وضعیت فقیری قرار دارد.

کلیدواژه ها

استان گلستان، تنوع زیستی، کفزیان، رودخانه گرگانرود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.