آیا آفلاتوکسین از دانه های روغنی به روغن منتقل می شود؟

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره سراسری در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ICDAN02_247
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1902
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امین فلاح زاده

بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

نگین زارعی

بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مهرداد نیاکوثری

بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

آفلاتوکسین ها متابولیت های ثانویه تولید شده توسط قارچ هایی از جنس آسپرژیلوس، عمدتا توسط آ. فلاووس، آ. پارازیتیکوس و آ.نامیوس است، که به طور طبیعی در مواد غذایی رخ می دهد، و منجر به طیف گسترده ای از اثرات سمی در مهره داران از جمله انسان می گردد.آلودگی مواد غذایی با قارچ افلاتوکسیجنیک ممکن است در طول تولید،جمع آوری، حمل و نقل و ذخیره سازی رخ دهد. مواجهه انسان بامایکوتوکسین در درجه اول از طریق مصرف مواد غذایی آلوده، از جمله ذرت، بادام زمینی، دانه پنبه، و همچنین سایر دانه های روغنی مانندآفتابگردان و نارگیل رخ می دهد. روشهای مورد استفاده برای استخراج و تصفیه روغن نباتی خوراکی می تواند در کاهش آفلاتوکسین موثر باشد،که بسته به نوع روغن و روش پالایش روغن متفاوت است. تولید روغن ازدانه های روغنی نیاز به مراحل زیر دارد: ذخیره سازی دانه، آماده سازی، استخراج روغن خام و پالایش )صمغ، از بین بردن اسید، سفیدکردن، خنک کردن، دیگر مراحل(. برخی از این مراحل ممکن است سخت باشدو منجر به غیر فعال و یا حذف کردن ترکیبات مهم، مثل ویتامین ها،آنتی اکسیدان ها و آنزیم ها گردد، اگرچه تاثیر آن بر ترکیباتنامطلوب مانند آفلاتوکسین بطور قابل توجهی در میان روش های مختلف متفاوت است. این بررسی داده های فعلی را در مورد آلودگی قارچ افلاتوکسیجنیک و بروز آفلاتوکسین در دانه های روغنی خام و همچنین محصولات مشتق شده، رویکرد اصلی تکنولوژیکی برای تولید روغن، و درمورد انتقال بالقوه آفلاتوکسین از دانه های روغنی به محصول نهایی روغن از طریق مراحل ارائه می نماید

کلیدواژه ها

آفلاتوکسین ،پیدایش، استخراج، پالایش،روغن های خوراکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.