مروری بر کاربرد تصویر برداری حرارتی در کشاورزی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره سراسری در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ICDAN02_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 993
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا صمدزاده

دانشجوی گروه مهندسی کشاورزی-باغبانی،دانشگاه مراغه

غلامرضا گوهری

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه

چکیده

ویژگی های مختلف محصولات کشاورزی مثل وجود آب در ترکیب محصول، تبخیر آب، بلوغ، رسیدگی و فعالیت های متابولیکی اثرات مهمی روی کیفیت، ویژگی های مکانیکی و عمر قفسه ای محصولات کشاورزی دارد. به این دلیل در زمینه ی کشاورزی یکی از مهم ترین گام هایی که باید برداشته شود کنترل فرایند تولید و کیفیت محصولات تولید شده، است. یکی از روش های غیر مخرب که به این منظور مورد استفاده قرار می گیرد بررسی تصاویر گرفته شده از محصولات در طیف مادون قرمز(IR)می باشد. همه ی ویژگی های ذکر شده ی محصولات کشاورزی منجر به اختلاف درجه حرارت در محصول می شود. در بسیاری از موارد اختلاف دما بین دو ناحیه عامل تعیین کننده جهت کنترل فرآیند است که برای ثبت این اختلاف دما از دوربین های ترموگرافی که روشی غیر مخرب و غیر تماسی است استفاده می شود. از جمله کاربردهای این روش در کشاورزی می توان به مطالعه ی فیزیولوژی گیاهی، برداشت محصول، تعیین زمان آبیاری،پیش بینی عملکرد، تشخیص ضرب دیدگی در میوه ها و سبزیجات، تشخیص فساد میکروبی، ارزیابی میزان زیوایی بذور و نهال های جوان در خزانه، شناسایی آسیب در ماشین آلات کشاورزی، تشخیص مواد خارجی در محصولات و جداسازی آن ها و مواردی از این قبیل اشاره کرد.در این مقاله به بررسی چند مورد از این کاربرد ها خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

ترموگرافی، مادون قرمز، کنترل کیفیت، اختلاف درجه حرارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.