اثرات تراکم گیاه پوششی ماشVigna radiata برعملکرد کنجدSesamun indicum
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنگره سراسری در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ICDAN02_151
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 652
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استادیار گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مربی گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
گیاهان پوششی به عنوان جایگزین مناسبی در کشاورزی پایدار برای کنترل علف های هرز مطرح می باشند . لذا پژوهشی به منظور برسی تأثیر تراکم های مختلف گیاه پوششی ماش در کنترل علف های هرز و عملکرد کنجد در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دو شاهد بدون گیاه پوششی عاری از علف های هرز و آلوده به علف هرز و سه سطح تراکم گیاه پوششی ماش ( 5، 10 و 15 بوته در متر مربع) بودند. نتایج آنالیز واریانس حکایت از تفاوت معنی ،دار تعداد کپسول در بوته و عملکرد کنجد و زیست توده کل علف های هرز داشت . بیشترین تعداد کپسول در بوته و عملکردکنجد و کمترین زیست توده کل علف های هرز در شاهد عاری از علف های هرز دیده شد . افزایش تراکم ماش باعث افزایش معنی دار تعداد کپسول در بوته و عملکرد کنجد گردید. علف های هرز در شرایط عدم حضور گیاه پوششی ماش باعث کاهش %58 عملکرد دانه کنجد گردید. افزایش تراکم ماش باعث کاهش معنی دار زیست توده کل علف های هرز گردید. تفاوت معنی داری بین تراکم های ماش در کاهش زیست توده کل علف های هرز مشاهده نشد. در تراکم های 5،10 و 15 بوته در متر مربع ، ماش نسبت به شاهد بدون گیاه پوششی در شرایط آلوده به علف هرز، بترتیب84،89 و 90 % زیست توده کاهش یافت. ،کلیدواژه ها
گیاه پوششی، کشاورزی پایدار، عاری از علف هرز، ماش، زیست تودهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.