بررسی و مدلسازی توزیع نفت در نقاط ساحلی با رعایت جذب بستر
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: سمینار تخصصی نفت، گاز و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: TSOGE01_085
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1120
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران دانشکده فنی دانشگاه تهران
استادیار گروه مهندسی عمران دانشکده فنی دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران دانشکده فنی دانشگاه تهران
چکیده
در این مقاله چگونگی توزیع آلاینده های نفتی در آبهای ساحلی با توجه به تاثیر جذب آلودگی توسط بستر و شن و ماسه ساحلی مورد بررسی قرار گرفته است. عملیات بارگیری و تخلیه نفت از کشتیها به ساحل معمولا در نقاط ساحلی و یا نزدیکی ساحل انجام می شود که این امر می تواند موجب نشت نفت گردد. لوله های انتفال نفت در زیر آب در نزدیکی ساحل نیز به علت فرآیندهای ساحل ممکن است از حالت مدفون خارج شوند که احتمال خطر نشت نفت را افزایش می دهد. آلودگی های شیمیایی و نفتی که در لایه های سطحی آب شناورند معمولا در اثر وزش باد به سمت نقاط ساحلی حرکت می کنند. مجموعه این عوامل باعث می شود توزیع آلودگی های نفتی به محدوده های ساحلی برسند. این آلودگی ها در اثر وجود جریانات و موج در محدوده ساحلی توزیع شده و بخشی از آنها بر روی شن و ماسه ساحلی باقی می ماند. در این مقاله حاضر نتایج مدلسازی عددی مربوط به نحوه توزیع نفت در آبهای ساحلی با توجه به جذب و باقیماندن بخشی از مواد آلوده توسط ذرات بستر ساحلی ارائه ده است. همچنین اثرات عواملی نظیر باد و شکست موج که در بخش آلودگی نفتی نقش موثری دارند نیز در نظر گرفته شده است. مدل کامپیوتری مورد استفاده بر اساس آخرین روابط دیفرانسیلی و تحلیلی معتبر تهیه و توسعه داده شده است. مطالعه موردی در ساحل خلیج فارس بررسی شده است. بررسی نتایج بیانگر دقت بالای برنامه در پیش بینی توزیع آلاینده های نفتی در آبهای ساحلی می باشد.کلیدواژه ها
لکه نفتی، خلیج فارس، مدلسازی عددی، جذب ساحلی نفتمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.