مطالعه تأثیر عصاره آبی الکلی گیاه دارویی درمنه بر زنده مانی باکتری پروبیوتیک -بیفیدوباکتریوم لاکتیس در ماست پروبیوتیک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره سراسری در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ICDAN02_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید اکبری

دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی ، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی ،بیرجند،ایران

عطاالله اژدری

گروه علوم و صنایع غذایی، استادیار دانشکده کشاورزی واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی بیرجندایران

غلامرضا شریف زاده

استادیار اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند،ایران

چکیده

دراین تحقیق امکان تولید ماست پروبیوتیک با استفاده از عصاره آبی-الکلی گیاه دارویی درمنه و نیز تاثیر غلظت های مختلف این عصاره برفعالیته باکتری پروبیوتیک بیفید وباکتریوم لاکتیس درماست پروبیوتیک مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: جهت انجام این تحقیق تیمارهای مختلف از عصاره درمنه با غلظت0/1،0/2،0/3،0/4 گرم در لیتر به همراه 0/0027 گرم از باکتری لیوفیلیزه بیفید وباکتریوم لاکتیس استفاده گردید نمونه ها از لحاظ تغییرات PH و اسیدیته وهمچنین تعداد باکتری های زنده پروبیوتیک دردوران گرم خانه گذاری ونیز در طول مدت زمان نگه داری در یخچال مورد بررسی و آزمون قرار گرفتند. در روز دهم پس از تولید تمامی نمونه ها با کمک تست پانل مورد ارزیابی حسی قرار گرفته و نتایج حاصل از پرسشنامه ها در آزمون آماری توصیفی و با استفاده از نرم افزارSPSS مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند. نتیجه گیری: در روند تولید ماست پروبیوتیک تغییرات اسیدیته و PH اختلاف معنی داری با هم نداشت. ماست پروبیوتیک که به آن 0/4 گرم درلیتر عصاره آبی-الکلی درمنه افزوده شده بود بهترین نتایج را از نظر خواص ارگانولپتیک و ماندگاری داشت.قابلیت زیستی باکتری های مذکور مورد ارزیابی قرار گرفت. درطی دوره 21 روز نگهداری در یخچال درهیچ یک از نمونه ها تعداد باکتری های پروبیوتیک از 106 باکتری پروبیوتیک درهر گرم کمتر نشد.

کلیدواژه ها

ماست پروبیوتیک، بیفید وباکتریوم لاکتیس، عصاره آبی-الکلی گیاه دارویی درمنه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.