نقش دانش بومی در ایجاد اشتغال مطالعه موردی منطقه پلور استان مازندران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره سراسری در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ICDAN02_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 633
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه آذر

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نور

جلال محمودی

عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نور

شفق رستگار

عضو هیات علمی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

اکثر صاحب نظران توسعه اقتصادی اجتماعی معتقدند که مشارکت و استفاده از دانش بومی عامل اصلی و تعیین کننده در فرآیند رشد و توسعه تمامی جوامع توسعه یافته و در حال توسعه می باشد. در این تحقیق تأثیر دانش بومی در ایجاد اشتغال درمنطقه پلور در استان مازندران مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش از روش تحقیق پیمایشی استفاده شده و جمع آوری داده با استفاده از پرسشنامه انجام گرفته است. تجزیه و تحلیل داده درمحیط نرم افزار SPSS انجام شد. برای تعیین اختلاف بین گویه ها،از آنالیز واریانس و مقایسه میانگین های دانکن استفاده شد. آزمون دانکن نشان داد که سوالات مربوط به میزان آگاهی مردم در زمینه پتانسیل لازم برای کاشت و تولید گیاهان دارویی در منطقه پلور و تنوع این گیاهان برای پرورش زنبور عسل دارای میانگین بالاتری نسبت به سایر سوالات دارند. میانگین بالای این سوال نشان دهنده اطلاعات و دانش مردم منطقه در زمینه گیاهان دارویی و پرورش زنبور عسل است که همین بخش می تواند زمینه ساز ایجاد اشتغال درپلور باشد.

کلیدواژه ها

ایجاد اشتغال، پرورش زنبور عسل، پلور، دانش بومی، آزمون دانکن، منطقه پلور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.