تاثیر امواج الکترومغناطیسی مخابرات بر هماتولوژی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه ملی مهندسی برق و بیوالکتریک ایران
  • کد COI اختصاصی: ARGCONF01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 644
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زکیه توحیدی

دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، گروه فیزیک پزشکی، زاهدان، ایران

چکیده

زمینه و هدف: رشد سریع و روزافزون صنعت ارتباطات و مخابرات و کاربری عمومی تلفن های همراه، بحث هایی را بر سر احتمال بروز عوارضی بر سلامت بشر بخاطر پرتوگیری از میادین رادیو فرکانس ناشی از این تلفن ها و یا ایستگاه های پایه آنها و سایر منابع نظیر رادار، امواج رادیو - تلویزیون و کاربردهای صنعتی و پزشکی برانگیخته است.روش کار: در این تحقیق 40 سر موش به 5 گروه 8 تائی (یک گروه کنترل و چهار گروه تحت تابش) تقسیم شدند. چهارگروه آزمون طی یکماه روزانه دو بار به مدت 30 دقیقه ، یک، دو و چهار ساعت در شبانه روز در معرض تابش امواج با فرکانس 900 و1800 مگا هرتز قرار داده شدند. سپس خون گیری از ناحیه قلب انجام شد و فاکتورهای خونی شامل تعداد گلبولهای سفید (WBC)، تعداد گلبولهای قرمز (RBC)، تعداد پلاکتها (PLT)، میزان هموگلوبین (HGB)، درصد هماتوکریت (HCT)، میانگین حجم سلولی (MCV)، مقدار متوسط هموگلوبین سلولی(MCH) و غلظت متوسط هموگلوبین سلولی (MCHC)، تعداد نوتروفیل ها (PMN) و تعداد لنفوسیت ها (MN) مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها : از 10 فاکتور خونی فقط میانگین غلظت متوسط هموگلوبین سلولی (MCHC) و میانگین مقدار متوسط هموگلوبین سلولی(MCH) در برخی گروههای آزمون در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معنی داری داشتند. نتیجه گیری: از آنجا تمام بدن انسان در معرض تابش گیری امواج الکترومغناطیسی ناشی از آنتن ها و گوشی تلفن همراه می باشد برخی از فاکتورهای خونی می تواند به میزان اندکی تحت تاثیر آثار سو امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه واقع شود.

کلیدواژه ها

امواج الکترومغناطیسی، تلفن همراه، موشBalb/c ، هماتولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.