بررسی تاثیر تغذیه، تراکم و زمان کاشت بر روی گیاه توت فرنگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی روز مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ENGDAYCONF12_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 444
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدافشین موسویان

مهرداد جعفرپور

چکیده

توت فرنگی توت فرنگی با نام علمی Ananassa Fragaria از تیره روزاسه یکی از میوه های بته ای است که در اخیرا در از لحاظ تجاری مورد توجه قرار گرفته است . این محصول به دلیل عطر، طعم مناسب و محتویات حاوی از ویتامین آن به خوبی شناخته شده و در رژیم غذایی میلیون ها نفر درسرار جهان قرار گرفته است. (1 و 7)توت فرنگی به علت سازگاری با شرایط مختلف و توانایی رشد در اقلیم های معتدل، مدیترانه ای، نیمه گرمسیری و حتی در ارتفاعات مناطق گرمسیری را دارد ( ۳) ایران به دلیل شرایط اقلیمی مناسب، در آینده می تواند به عنوان یکی از تولیدکنندگان عمده توت فرنگی جهان مطرح گردد(8).بر اساس آمار فائو ( 2013 ) ایران بیش از 3600 هکتار سطح زیر کشت توت فرنگی را دارد که با این اوصاف مقام بیستم تولید توت فرنگی در جهان را به خود اختصاص داده است. متوسط تولید توت فرنگی در واحد سطح در ایران 10 تن است که می تواند در آینده سهم مهمی از تولیدات جهانی را به خود اختصاص دهد. (2). با توجه به اهمیت این گیاه علاقه برای کشت این گیاه در سطوح مختلف افزایش یافته است. که این محصول از سطوح وسیع گرفته تا باغچه و باغ های شخصی کشت می-شود.(3) لذا با توجه به اهمیت بالای این گیاه برای تولید تجاری این محصول باید به بررسی جنبه های مختلف بهبود عملکرد این گیاه پرداخته شود. از عواملی که بر روی عملکرد توت فرنگی اثر گذاشته می توان به عوامل مربوط به تغذیه، تراکم و زمان کشت اشاره کرد. در مورد تغذیه به عناصر غذای، میکرو المنت ها و املاح موجود اشاره کرد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.