بررسی اثرات زیست محیطی زالین بعنوان سیال انگیزشی در چاههای نفت و گاز ایران
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: سمینار تخصصی نفت، گاز و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: TSOGE01_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2773
نویسندگان
دانشگاه صنعت نفت آبادان
دانشگاه صنعت نفت آبادان
چکیده
زایلن یکی از مواد شیمیایی خطرناک است که از نفت خام حاصل می گردد و در گروه مواد آلی فرار (VOS’s) قرار دارد. زایلن بعنوان سیال انگیزش چاههای نفت و گاز در ایران جهت از بین بردن رسوبات آلی نظیر آسفالتین که باعث مسدود شدن لوله مغزی، مشبک کاریها و سازندهای نفت و گاز می گردد بکار می رود. بدلیل ملاحظات زیست محیطی و قوانین و مقررات دولتی در کشورهای پیشرفته، استفاده از این حلال با نظارت شدیدی انجام می گردد. متاسفانه بدلیل عدم شناخت اثرات زایلن بر سلامتی انسان، شرکتهای نفتی در ایران هیچگونه خط مشی جهت حفظ سلامت کارکنان خود و محیط زیست ندارد. همچنین زابلن استفاده شده بعد از پایان عملیات انگیزش چاه به گودال آتش هدایت می گردد و مستقیما به محیط زیست وارد می گردد. استفاده از زایلن بعنوان سیال انگیزش چاه در ایران به وفور انجام میگردد که میزان سالیانه آن در این مقاله آمده است و از طرفی کاهش استفاده آن نیز در دنیا نشان داده شده است. این مقاله به بررسی اثرات زیست محیطی زایلن بعنوان سیال انگیزش چاههای نفت و گاز در ایران میپردازد و مناسبترین گزینه جایگزین را نیز معرفی مینماید.کلیدواژه ها
زایلن، حلال ها، محیط زیست، انگیزش چاه، آسفالتین، پارافینمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.