تحلیل مؤلفه های اقتصادی- اجتماعی پیامد تبدیل روستا به شهر بر وضعیت معیشت ساکنان روستای حسن آباد سنندج

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش و نمایشگاه محیط زیست و بحران های پیش رو (با محوریت کمبود آب و آلودگی های شهری و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: ENVCO01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 907
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان اکبرزاده

کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی، دانشگاه سمنان.

مهران اکبرزاده

کارشناسی ارشد ارزیابی و آمایش محیط زیست

وحید مغانی بیله سوار

کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی-آبخیزداری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل، ایران

چکیده

ناکارآمدی طرح های توسعه ی روستایی از جمله طرح های تفضیلی روستاها با واقعیت های موجود در جامعه در قالب پدیده هایاجتماعی در روستا بروز می کند. در این تحقیق سعی شده است که از طریق بررسی کتابخانه ای، توزیع پرسشنامه بین جامعه ی هدف،موقعیت اقتصادی اجتماعی روستا را بررسی نماید. هدف این مقاله بررسی ویژگی های اقتصادی اجتماعی روستای حسن آباد و تعیینمیزان توسعه یافتگی آن می باشد تا در حوزه ی کاربردی، نتایج آن را در تصمیم گیری و برنامه ریزی های منطقه مورد استفاده قرار گیرد.روش کار در این تحقیق توصیفی- تحلیلی می باشد و از نرم افزار Arc Gis و SPSS نیز استفاده شده است. نتایج حاصل در این پژوهشنشان می دهد که روستای حسن آباد علی رغم داشتن شرایط محیطی تقریبا همگن از لحاظ میزان برخورداری و سطح توسعه یافتگی،تفاوت های قابل ملاحظ های دارد.در این پژوهش، خصوصیات جمعیت شناسی منطقه، نحوه ی تأمین نیروی کار، مشکلات معیشتی مردم روستا، امکانات و پتانسیل هایموجود در منطقه و اثرات آن روی وضعیت اقتصادی– اجتماعی مردم منطقه، همچنین ترکیب سنی، جنسی و سطح سواد از 100خانوار محلی به صورت تصادفی انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفته است.در این بررسی ها 24,65 درصد افراد بی سواد هستند که این یک رقم درشتی است. وضعیت بیکاری در روستای حسن آباد در صورتیکه خانه داری را شغل محسوب ننماییم، 42,09 درصد می باشد و روند مهاجرت حدود 23,53 درصد کل جمعیت آماری روستاست کهبیشتر در محدود ه ی سنی فعال هستند.منبع اصلی درآمد در خانواده های این روستا شامل 4 منبع کارگری، کشاورزی، کاسبی و دامپروری می باشد و نوع الگوی مالکیتزراعی روستا بیشتر از نوع خصوصی است ( 35,38 درصد). حدود 46,17 درصد فاقد زمین کشاورزی می باشند.

کلیدواژه ها

اقتصادی-اجتماعی، معیشت، روستا، حسن آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.